Avcılar Bu Kez Keklikleri Avlamak Yerine Doğaya Salıverdi

Malatya’nın Arapgir ilçesinde kış mevsiminde azalan keklik sayısını dengelemek amacıyla Avcılar ve Atıcılar Derneği ve...

Malatya’nın Arapgir ilçesinde kış mevsiminde azalan keklik sayısını dengelemek amacıyla Avcılar ve Atıcılar Derneği ve Arapgir Belediyesi'nin girişimleriyle 400 keklik doğaya bırakıldı.

Doğa Koruma ve Mili Parklar Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Arapgir Keklik Üretme İstasyonu'nda üretilen 400 adet kınalı keklik, Arapgir Avcılar ve Atıcılar Demeği ve Arapgir Belediyesi'nin girişimleriyle doğaya salındı.

Arapgir Avcılar ve Atıcılar Demeği Başkanı Sait Bilgiç, keklik popülasyonunda kış mevsiminin çetin şartları nedeniyle azalma olduğunu belirtti. Popülasyonu dengelemek amacıyla Arapgir Belediyesi’yle ortak çalışma başlattıklarını anlatan Bilgiç, şöyle devam etti: "Son birkaç yıldır gerek kış artlarının zorluğu, gerek hastalık, gerekse bilinçsiz avcılık sebebiyle yurt genelinde keklik popülasyonunda ciddi ve endişe verici bir azalma söz konusu olmuştur. Derneğimiz bu konuda, sosyal sorumluluğu gereği, önce avcı arkadaşlarla avlanmamaları ve koruma avcılığı görevi üstlenmeleri konusunda işbirliği içerisine girmiş ve çok olumlu sonuçlar almıştır. Diğer bir açıdan da doğal yaşamın tekrar canlandırılması için Doğa Koruma ve Mili Parklar 15. Bölge Müdürlüğü Malatya İl Şube Müdürlüğü ile derneğimiz işbirliğinde doğaya keklik salımı gerçekleştirildi. Daha önce derneğimizin girişimleri sonucu bizim bin 500 olan kınalı keklik talebimiz üretimdeki yetersizlik ve talep çokluğu sebebiyle 400 adet olarak sınırlı tutulduğu belirtildi. Bu keklikler yaşam alanlarına ve denetlemelere uygun belirlenen bölgelere salımı yapıldı."

Reklam
Reklam

Doğaya salınan anaç keklik olduğunu anlatan Bilgiç, "Bunlar anaç keklik olduğundan, doğaya uyum konusunda son derece elverişli olmaları, önümüzdeki yıllarda doğal yaşamın eski haline dönmesi konusunda bizleri ümitvar etmektedir. Bu minvalde kekliklerin salındığı bölgede rahatlıkla üremeleri ve doğal yaşam sürekliliklerinin sağlanabilmesi açısından söz konusu bölgede 5 yıl süreyle avlanma yasaklanmıştır. Bu konuda öncelikle doğasever, koruyucu avcı arkadaşlardan ve halkımızdan da desteklerini esirgememelerini beklemekteyiz." diye konuştu.

Kekliklerin doğaya salınması için mini törene Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu Doğa ve Milli Parklar Malatya 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, İl Şube Müdürü Turan Tokdemir ve dernek üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz