Avcılar'da bir büfede patlama

İSTANBUL (İHA) - Avcılar'daki bir büfede meydana gelen patlamada, 1 kişi yaralanırken, çevre binalarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Alınan bilgilere göre, Merkez Mahallesi Cami Sokak Medicana Hastanesi karşısında bulunan bir büfede, saat 02.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi.
Patlama sonucu, büfe ve yanında bulunan ayakkabıcı dükkanı ile çevredeki dükkanlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Bir çok binanın camları kırıldı.
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Cerrah, "Olayın gaz sıkışması olduğuna dair bulgular var. Büfede çok sayıda tüp varmış. Bunlardan sızan gazın, buzdolabından çıktığı sanılan elektrik akımı neticesinde patladığı düşünülüyor. Uzman arkadaşlarımız ve itfaiye görevlileri, olayın gaz sıkışması neticesi gerçekleştiği yönünde bulgular elde etmiş. Herhangi bir bomba emaresine rastlanmadı" dedi.

Reklam
Reklam

Bomba ve olay yeri inceleme uzmanlarının çalışmalarının devam ettiğini belirten Cerrah, olayda 1 kişinin hafif şekilde yaralandığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.