Avcıların Elinden Kurtarılan Yaban Ördekleri Doğaya Salındı

Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı Karasu İlçe jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde ele geçirilen yaban...

Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı Karasu İlçe jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde ele geçirilen yaban ördekleri Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, Sakarya Şube Müdürlüğü ekiplerince de yaban ördekleri doğal ortamlarına salındı.

İl Jandarma Alay Komutanlığı Karasu Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde ele geçirilen 12 Adet Mühre (Canlı Ördek) Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sakarya Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Ele geçirilen yaban ördekleri doğal ortamlarına salındı.

Reklam
Reklam

Avcılık Kanunu gereğince yasak olan ve yem olarak kullanılıp diğer ördekleri çekmek amacıyla kullanılan 'mühre' tabir edilen ördekler doğal hayatlarına bırakıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sakarya Şube Müdürlüğüne Karasu Jandarma Komutanlığı tarafından teslim edilen yaban ördekleri Poyrazlar Gölü'nde doğaya salındı.

Doğaya salma çalışması hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sakarya Şubesi Müdürü Osman Demirel, “Bugün doğal hayatlarına saldığımız ördekler mühre olarak tabir ettiğimiz, avcıların diğer ördekleri çekmesi için kulübelere bağladıkları hayvanlardır. Bu hayvanlar jandarmanın yapmış olduğu denetimlerde ele geçirilmiştir. Jandarmanın Müdürlüğümüze teslim etmesinden sonra bu yaban ördekleri de sahip oldukları doğal ortamlarına salınmaktadır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: