Avcılık Kursunda Başarılı Olanlara Sertifika Verildi

Kaçak avcılığın önüne geçmek için Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürlüğü'nce açılan avcılık kurslarında başarılı olanlara sertifika verildi.

Kaçak avcılığın önüne geçmek için Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürlüğü'nce açılan avcılık kurslarında başarılı olanlara sertifika verildi.

Orman ve Su İşleri Mardin Şube Müdürü Mustafa Altuntaş, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce son 9 yılda açılan kurslarda 270 avcıya, avcı eğitim sertifikası verildiğini belirterek, hedeflerinin 500 kursiyer olduğunu söyledi.

Kaçak avcılıkla mücadelenin en önemli adımının kayıtlı avcılık olduğunu ifade eden Altuntaş, şöyle dedi:

"3 ay içerisinde 156 kişi için kurslarımızı başlattık. Gerek kaçak avcılığı minimuma indirme ve gerekse halktan gelen yoğun talep üzerine il merkezi ve ilçelerde yapılan avcılık kurslarının Mazıdağı ve Midyat ilçelerindeki bölümü tamamlandı. Ardından yapılan sınavda başarılı olan 87 kişiye sertifikaları verildi. Çeşitli yaş grubundan 156 kişinin başvurduğu avcılık sertifikası kurslarında avcı adaylarına ekoloji bilgisi ve çevrenin korunması, avcılığın tarihi felsefesi psikolojisi ve özü, avcılıkta ahlaki değerler, av için gerekli bilgiler, av silahları ve uygulaması, yurdumuzda av hayvanları, av köpekleri ve avda kullanılan yırtıcılar, sağlık bilgisi ve avcılıkla ilgili mevzuat konularında uzman eğitimciler tarafından ders verildi."

Reklam
Reklam

Muhabir: İbrahim Sincar/Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: