Avdan Başkanı Tuna'dan "kamyon Geçişleri" Açıklaması

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Avdan beldesinin Belediye Başkanı Sabır Tuna, ağır tonajlı kamyonların beldenin içinden...

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Avdan beldesinin Belediye Başkanı Sabır Tuna, ağır tonajlı kamyonların beldenin içinden geçmesine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Tuna, makamında yaptığı basın açıklamasında, Avdan'da bir tek yol sorununun çözüme ulaşamadığını ifade ederek, "Çevre yolu yapılmadan önce Avdan içerisinde geçen yolda çok fazla kazalar oluyordu. Ölümlü kazalar sonucunda beldede bir çok olaylar meydana gelmişti. Şimdi ise çevre yolu yapıldı. Fakat kamyonlar hâlâ bu yolu kullanmaya devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Tuna, kamyonların belde içerisinden geçmemesi gibi bir düşünceleri olmadığını fakat aşırı hız yapmalarından dolayı bunu istemediklerini kaydetti. Tuna, "Bazı kamyonlar adeta yarış yaparcasına bu yoldan geçiyorlar. Bu konuda şikayetlerimiz sonucu Kaymakamlık makamında İlçe Trafik Komisyonu toplantısı yapıldı. Komisyon kamyonların belde içerisinden geçmesini yasakladı. Avdan belde içi yerine çevre yolu kullanmaları kararı çıktı. Komisyonda Cenkyeri Belediyesi tarafından kamyonların çevre yoluna bağlantı yolu yapılması gerekiyordu. Kamyonlar madenlerden Cenkyeri'ne geldiklerinde ara yoldan çevre yola çıkacaklardı. Fakat Cenkyeri Belediyesi, bu ara yolu hâlâ yapmadı. Yolun yapılması için biz de gerekli malzeme yardımını yapacağız. Bu bakımdan ben ve belde halkım Cenkyeri Belediyesi'nin biran önce bu ara yolu yapmasını bekliyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: