Avea, Turkcell'in açtığı davada müdahil oldu

İstanbul -(AA) Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, Turkcell'in numara taşınabilirliği konusunda Danıştay'a açtığı davada Telekomünikasyon Kurumu'nun yanında müdahil olarak yer alacaklarını belirterek, "Hangi noktada olursa olsun biz de doğal olarak hukuki haklarımızı arayacağız" dedi.

Türktan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konuda müşterinin hakları ve serbestçe dolaşımın önemli olduğunu vurgulayarak, dünyada uygulanan numara taşınabilirliğin engellenmemesi gerektiğini söyledi.

Buna ilişkin yatırımlar yapıldığını ve çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Türktan, "Tam bir noktaya getirildiği sırada Danıştay'a gidildi. Sektör, para yatırımının yanı sıra zaman yatırımı da yaptı. Bütün operatörler, bakanlık, diğer ilgililer bir iki aydır bunun yol haritasını hazırlıyor. Hiçbir şey denmedi, son dakikada bu yapıldı" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Cüneyt Türktan, numara taşınabilirliği konusunda Turkcell'in açtığı dava ile hukuki bir sürecin başladığını ifade ederek, şu görüşleri aktardı:

"Davada Telekomünikasyon Kurumu'nun yanında, niye yapılabilir, niye yapılması lazım diye müdahil olacağız. Hangi noktada olursa olsun hukuki haklarımızı koruyacağız. Tabii ki her firma hukuki hakkı varsa arar, ama bu daha bir şeffaflıkla yapılsa herkes nerede olduğunu bilir. Ama benim gördüğüm, dünyada numara taşınabilirliği yapılıyor. Mühim olan Türkiye'de bunun başlaması, yani tüketicinin serbest olarak dolaşma hakkının verilmesi. Bu, serbest rekabetin en temel unsurlarından biri."

Davacı Turkcell'in açıkladığı gerekçenin "biz lisans parası verdik, bu numaralar bize ait" yönünde olduğunu ifade eden Türktan, "Zaten lisans belirli süre için. Sonunda numaralar iade edilecek. Para konusuna bakarsanız, biz Avea olarak tahmini 10 misli daha fazla para ödedik. İki lisanstan dolayı 2,5 milyar dolardan 5 milyar dolar ödedik. Demek ki bunun numarayla alakası yok" diye konuştu.

Reklam
Reklam