AVM’de zeytinyagı şovu

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), ‘Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli’ isimli proje ile Türkiye’de tanıtım...

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), ‘Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli’ isimli proje ile Türkiye’de tanıtım çalışmalarını başlattı. Proje ilk olarak İstinyepark Alışveriş Merkezi’nde (AVM) hayata geçti. Bu çerçevede AVM'ye gelen ziyaretçilere zeytinyağı tattırıldı. Ürüne dair bilgi yarışmaları yapıldı, sorulara doğru cevaplayanlar ödüllendirildi.
Kampanyanın ilk gününe Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de katılarak tanıtım faaliyetlerine destek verdi. Etkinlikte Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı ve TİM Başkanvekili Ali Nedim Güreli ile İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Lemi Tolunay da yer aldı.
Etkinliklerde Zeytindostu Derneği ve AYTB Gıda Laboratuarı ortaklığında kurulan Tadım paneli uzmanlarından Serdar Çöten Ünsal ile Dilşen Oktay katılımcılara zeytinyağı tattırdı, ürünün insan sıhhatine faydalarından söz etti. Yarışmalarda ziyaretçilere zeytin ve zeytinyağı üzerine sorular sorularak doğru cevap verenler ödüllendirildi.
Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nden hibe desteği alarak çalışmaları başlattıklarını belirten ZZTK Başkanı Metin Ölken, Ekonomi Bakanlığı ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’nin kurduğu komitenin tüketiciyi zeytinyağının gerek yararları gerek lezzeti hakkında bilgilendirmeyi hedeflediğini aktardı. Ölken, etkinliklere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Gümrük Ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı da davet edeceklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

“HALEN ZEYTİNYAĞINI AZ TÜKETİYORUZ”

Türkiye’de 800 gram seviyesinde olan kişi başı senelik zeytinyağı tüketiminin yapılan çalışmalarla 1,5 kilograma kadar çıkarıldığını kaydeden Ölken, 2000 ve sonrasında zeytin ağacı varlığımız ise 90 milyondan 170 milyona çıktı. 2015’e dek Türkiye senelik 400 bin tonun üzerinde zeytinyağı üreten bir ülke konumuna gelecek ve dünya ikinciliğine oturacak. Yakın zamanda oluşacak bu rekoltenin sadece ihracatla ve mevcut iç tüketimle eritilmesi mümkün değil. Bu sebeple Türkiye’de tüketimi özendirmemiz gerekiyor, iç tanıtıma da onun için ağırlık veriyoruz. İstikrarlı ve devamlı bir ihracat için güçlü bir iç piyasaya inanıyoruz.” dedi.

“KANSERE YAKALANMA ORANI YÜZDE 50 AZALIYOR”

Devamlı zeytinyağı kullanan kişilerin, zeytinyağı kullanmayanlara göre kansere yakalanma ihtimalinin yüzde 50 daha az olduğuna işaret eden Ölken, ürünün hücrelerin korunmasından sindirimi kolaylaştırmaya, kemik gelişimine katkı sunmaktan kabızlığı önlemeye, yaşlanmanın beyin fonksiyonları üzerindeki etkisini yavaşlatmaktan kötü kolesterolü indirmeye kadar pek çok bakımdan insan sıhhatine faydası olduğuunu anlattı.

Reklam
Reklam

BÜYÜKEKŞİ: TANITIM GRUPLARI, TÜRKİYE MARKASINI ÖN PLANA ÇIKARACAK

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, pek çok sektörde oluşturulan tanıtım gruplarının hem içerideki hem de dışarıdaki faaliyetlerini desteklediklerini belirtti. TİM olarak bu grupların koordinasyon içerisinde çalışmaları ve Türkiye markasını ön plana çıkarmaları konusunu hükümete önerdiklerini vurgulayan Büyükekşi, bu konuda gerekenlerin yapıldığını ifade etti.
Bu sene küresel ısınma nedeniyle zeytin üretiminin azaldığını açıklayan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli ise yeni dönemde iyi rekolte beklediklerini, Türkiye’nin son senelerde yaptığı atılımla dünya piyasasında söz sahibi olacağını savundu. Güreli, etkinliklerle ülke çapında zeytinyağı tüketimini artırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.
İlki İstinyepark AVM’de yapılan etkinlik, 18 Eylül 2011 Pazar günü Kanyon AVM’de, 25 Eylül 2011 Pazar günü ise Palladium AVM’de tekrarlanacak. Büyük iller başta olmak üzere tüm illerde devam edecek kampanya kapsamında zeytinyağının vücuda yararları anlatılacak, el broşürleri dağıtılacak, çocuk ziyaretçilere sürpriz hediyeler verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz