AVM'lerin bölge ekonomisini zarara uğrattığı iddia edildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi odası (FTSO) Gıda ve İçecek Maddeleri Perakende Ticareti Meslek Komitesi Başkanı...

Fethiye Ticaret ve Sanayi odası (FTSO) Gıda ve İçecek Maddeleri Perakende Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Tokgöz, alışveriş merkezlerinin bölgenin gelişmesine engel olduğunu iddia etti. Büyük alışveriş merkezlerinin 'ucuz satıyoruz' parolası ile insanları kandırdığını iddia eden Tokgöz, aslında fiyatların yerel işletmelerden farklı olmadığını söyledi.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki yerel işletmelerin geliştirilmesi için oda ve sivil toplum kuruluşları ortak çalışma başlattı. Özellikle büyük alışveriş merkezlerinin açılmasına sıcak bakmayan bu kuruluşlar, AVM'lerin bölge için faydası olmadığına inanıyor. Fethiye'de büyük alışveriş merkezi bulundurmayan beldeleri tek tek gezen FTSO Gıda ve İçecek Maddeleri Perakende Ticareti Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Tokgöz, belde belediye başkanlarına duyarlılıkları için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Yerel esnafa verilen desteğin geriye dönüşün büyük olduğunu söyleyen Tokgöz, yerel işletmeler için herkesin aynı duyarlılığı göstermesini istedi. AVM'lerin hem yerekl hemde bölgesel ekomnomiye zarar verdiğini anlatan Tokgöz, “AVM'ler ekonomimize zarar veriyor, bölgemizin gelişmesini engelliyor. İlçemizde kazanılan para dışarı gitmemeli. İnsanlar büyük marketlerin ucuz olduğunu düşünerek alışveriş yapıyorlar ama fiyat araştırması yaparlarsa bunun gerçek olmayacağını görecekler. Gelin paramız başka insanların cebine girmesin. Yerel esnafımıza destek verelim.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz