"Avrasya El Sanatları Ve Hediyelik Eşya Fuarı"

Rem Fuar tarafından Bursa'da 3. kez düzenlenen "Avrasya El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı"ının açılış töreni yapıldı.

Rem Fuar tarafından Bursa'da 3. kez düzenlenen "Avrasya El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı"ının açılış töreni yapıldı.

Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılış töreninde konuşan Rem Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, makineleşmiş ve teknolojisi gelişmiş ülkelerde el sanatlarının yavaş yavaş bittiğini söyledi.

Çayır, geri kalmış coğrafyalarda el sanatları ile daha çok uğraşıldığını belirterek, "Artık dünyada makineleşme ve bununla birlikte unutulan el sanatları var. İnşallah bu tarz organizasyonlar artar, böylece Bursa, çok güzel bir fuarı kazanmış olur. Bu alandaki teşvik artarsa el sanatlarının kaybolma tehlikesi de ortadan kalkabilir" dedi.

Reklam
Reklam

Hindistan, Kenya, Özbekistan, Senegal, Nijerya ve Güney Afrika başta olmak üzere 50 ülkeden 202 firmanın katıldığı, geleneksel el sanatlarının yanında geleneksel gıdaların da satıldığı fuar, 30 Aralık'a kadar sürecek.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: