Avrasya Hukuk Derneği: Adaletin Tesisinde Avukatlığın Önemi Büyük

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Meslek Hakları Komisyonu Başkanı Arif Bahşi, hukukun ve adaletin tesisinde...

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Meslek Hakları Komisyonu Başkanı Arif Bahşi, hukukun ve adaletin tesisinde çok önemli görev ifa eden avukatların, toplumsal barış ve adaletin teminatı olduklarını belirtti.

Arif Bahşi, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, avukatların, hukuk devleti ilkesinin temel taşlarından olan yargı içindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu bildirdi. “Temel insan haklarını savunma ve koruma, hukuksuzluklara karşı çıkma fonksiyonu ve görevi de bulunan avukatlarımız ileri demokratik toplumun en temel güvencelerindendir” diyen Bahşi, şunları kaydetti: “Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği olarak tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar günün kutluyoruz. Adaletin temel duygusu ve vurgusu olun savunmanın mimarları avukatlar, biriyi güce koruyarak görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bazen bu kararlı duruş avukatların hayatına mal olmaktadır. Adaletin tesisinde bağımsızlığı bir teminat olan hakkı haklıyı savunurken etkiye kapalı olmayı sadece ve sadece savunmayı ve savunanın savunmasına adalet içinde yılmadan sahip çıkan bir meslektir avukatlık. Bu gün bu mesleğinin bazı sorunları vardır. Arkadaşlarımız mesleklerini icra ederken meslektaşlarımız baskı ve şiddete maruz kalmakta saldırıya uğramaktadırlar. İstenmeyen bu görüntülerin bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz