Avrasya Kalkınma Platformu'nun Sınırları Afganistan'a Ulaştı

Avrasya Kalkınma Platformu, hizmetleri ile dünyanın çeşitli ülkelerine ulaşmaya devam ediyor. En son merkezi Bişkek...

Avrasya Kalkınma Platformu, hizmetleri ile dünyanın çeşitli ülkelerine ulaşmaya devam ediyor. En son merkezi Bişkek olan Avrasya Belediyeler Birliği’ni kuran platform, şimdi de iç savaşların ülkesi olarak bilinen Afganistan’a el uzattı. Ankara’da bir araya gelen platform yetkilileri ile Afganistanlı bazı milletvekilleri birlikte çalışma kararı aldı.

Makro Avrasyacılık politikasıyla çalışmalarını sürdüren Avrasya Kalkınma Platformu, bünyesindeki sivil toplum örgütleri ile faaliyetlerini genişletti. Bünyesinde Avrasya Kalkınma Düşünce Enstitüsü, Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği, Avrasya Kalkınma Orta Doğu Masası ve Avrasya Aktüel Dergisi’ni barındıran platform, Orta Asya, Orta Doğu, Balkanlar ve Afrika ülkelerindeki yeni projeleri ile hizmetlerine devam ediyor. Irak, Suriye, Afganistan gibi zor dönemler geçiren ülkelere de ulaşmak istediklerini aktaran Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, bunun ilk adımını Afganistan ile başlattıklarını söyledi. Cengiz, Ankara’da bir araya geldiği Afganistanlı bazı yetkililerle bu anlaşmayı yaptıklarını ve Başkent Kabil’in de belediyeler birliğine dahil olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kabil Milletvekili S.Anwar Sadat ve Afganistan’ın Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, platform yetkilileri ile bir araya geldi. Afganistanlı yetkililer platformun çalışmalarında yer almaktan mutluluk duyacaklarını vurgulayarak, özellikle kentlerin alt yapı çalışmalarında belediyeler birliğinin büyük katkılarının olacağını ifade etti. Görüşmede alınan karar ile milletvekili S.Anwar Sadat, Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği’nin yönetimine dahil oldu.

Çalışmalarını her geçen gün genişleteceklerini kaydeden Cengiz, Irak ve Suriye gibi ülkelere yoğunlaşacaklarını söyledi. Bu arada platform yetkilileri yakın zamanda Kabil’e bir ziyaret gerçekleştireceği de belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: