Avrasya Maratonu'nda dünyaya Ashab-ı Kehf’i tanıtacaklar

Afşin’de bir araya gelen 9 kişilik heyet, 16 Ekim de yapılması planlanan Avrasya Maratonu'nda Ashab-ı...

Afşin’de bir araya gelen 9 kişilik heyet, 16 Ekim de yapılması planlanan Avrasya Maratonu'nda Ashab-ı Kehf’i tanıtacak. Sabah 06.30’da Afşin ilçesinden yola çıkan ve Elbistan’a gelen Mevlüt Gedikbaşı ve Cafer Güneş önderliğindeki ekip, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman’ı makamında ziyaret ederek destek istedi.
Kaymakam Metin Maytalman’a Ashab-ı Kehf’in karakalem çalışması tabloyu hediye eden tanıtım ekibi, yaptıkları sağlıklı yaşam için yürüyüş etkinliliğini Avrasya Maratonu’na taşıyacaklarını ve burada Ashab-ı Kehf Mağarası'nı ve külliyesini tanıtacaklarını ifade etti.
Ekipte yer alan İmam-Hatip Cafer Güneş, "Cami cemaatimizle başlamış olduğumuz sağlıklı yaşam yürüyüşünü markalaştırmak ve Ashab-ı Kehf’in tanıtımına bir nebze de olsa katkıda bulunmak üzere Avrasya Maratonu'na katılmak istiyoruz. Ashab-ı Kehf’in Afşin’de olduğu Türkiye'de birçok makamda dile getiriliyor. Bizler de buna katkı sağlamak amacıyla 16 Ekim'de Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan köprüde Avrasya Maratonu'na katılmak üzere çalışmalarımızı büyük bir ciddiyet içerisinde yapıyoruz." dedi.
Maratona yedi uyurları temsilen katılacaklarını anlatan Cafer Güneş, yedi uyurların köpeği Kıtmir’i de maratonda temsilen uygun bir köpek bulup yürüteceklerini anlattı. Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise Ashab-ı Kehf’in yeterince tanıtılamadığını ifade etti ve bu yolda yapılan çalışmaların fayda sağlayacağına inandığını kaydetti. Maytalman, "Ashab-ı Kehf büyük bir değer. Ancak bu değer yeterince tanıtılmadığından fazla turist çekemiyor. Yıllık 2 bin bile insan gelmiyor. Demek ki daha iyi tanıtmak ve daha fazla insana bu değeri anlatmak gerekiyor. Burada ki hadise Kuran-ı Kerimde de yer alıyor. Kehf suresinde yer alıyor. Anladığım kadarıyla Afşin’de yer alan mağara Kuran-ı Kerimin tasvir ettiği mağara ile birebir örtüşüyor. Ancak yeterli tanıtım yapılamadığı için bunu dünyaya duyuramıyoruz." diye konuştu. Öte yandan maratona katılacak ekip tanıtım için Ashab-ı Kehf’in resmini tişörtlerine işletecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz