Avrupa 2. Açık Deniz Yüzme Şampiyonası

Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Süleyman Erol ve 2. Avrupa Açık Deniz Yüzme...

Antalya Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Süleyman Erol ve 2. Avrupa Açık Deniz Yüzme Yarışları, Konyaaltı sahilinde gerçekleştirildi. 10 ülkeden 78 yüzücünün katıldığı ve sporcuların dört tur üzerinden 5 kilometrelik parkuru tamamladığı yarışlarda Almanya erkeklerde ilk üçü kimseye kaptırmadı. Bayanlarda Rusya'nın 1'inci olduğu yarışlarda ikinci ve üçüncü de yine Almanya'dan çıktı. Müsabakalarda Türk sporcular dereceye giremedi. Sporcuların ödülleri Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Dün akşam saatlerinde Konyaaltı sahilindeki kortejle başlayan şampiyonanın startı bu sabah verildi. Lokal yüzücülerin 2.6 kilometrelik yarış startıyla başlayan yarışmalar Avrupa Uluslararası Açık Deniz erkekler yüzme yarışıyla devam etti. Yarışmacılar 45 dakika ile bir saat arasında tamamladığı müsabakalarda Almanya'dan Christian Richert 0:44:17'lik derecesiyle birinci olurken yine Almanay'dan Rob Mufels, 0:44.18'lük derecesiyle ikinci, Almanya'dan Hendrik Rijkens de, 0:44:33'lük derecesiyle üçüncü oldu. Erkekler müsabakasında Türk sporcu Furkan Kaan Atabey 0:47:06'lık derecesiyle 10. olabildi.

Aynı kategoride bayanlar yarışında ise Rusya'dan Elizaveta Gorshkova 0:49:24'lük derecesiyle birinci olurken, ikinci Almanya'dan 0:49:42'lik derecesiyle Lena Sophie Bermel ve üçüncü yine Almanya'dan 0:49:49'luk derecesiyle Nadine Reichert oldu. Bayanlar kategorisinde de Türk sporcular dereceye gidemezken en iyi zamanlamayı 0:53.34'lük derecesiyle dokuzuncu olabilen İrem Damar yaptı.

Reklam
Reklam

Yerli ve yabancı turistlerle vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışların kupa töreni de yine Konyaaltı sahilinde gerçekleştirildi. Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen'in de katıldığı ödül töreninde dereceye girenlerin kupa ve madalyaları Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Devlet eski Bakanı Kürşat Tüzmen ve diğer davetliler tarafından verildi.

Tören sonunda konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı'nda çok güzel bir havada gerçekleştirilen yarışların Türk turizmine büyük katkısı olacağına inandığını söyledi. Bu tür tanıtımların turizm açısından büyük önem taşıdığını ve yarışlara katılan ülkelerin Türkiye'nin turist portföyünde bulunduğunu söyledi. Muhittin Böcek, gelecek yıl 3'üncüsü İtalya'da yapılacak olan yarışlarda Türk sporcularını daha iyi dereceler elde edeceğine inandığın ifade etti.

İsrail'in de müsabakalara katılmasını değerlendiren Muhittin Böcek, "Bu yarışmaların ilk ayağı gectiğimiz yol İsrail'de yapılmıştı. Biz de bu yıl İsrailli sporcuları Antalya'da ağırlıyoruz. Güvenlik endişemiz olmadı, çok ta memnun olduklarını düşünüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz