Avrupa Birliği Bakanı Bağış Kars'ta

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Türkiye'nin demokratikleşmesinde, Türkiye'nin şeffaflaşmasında, Türkiye'nin geldiği noktaya gelmesinde AB reformlarının çok büyük etkisi var" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Türkiye'nin demokratikleşmesinde, Türkiye'nin şeffaflaşmasında, Türkiye'nin geldiği noktaya gelmesinde AB reformlarının çok büyük etkisi var" dedi.

Bağış, özel uçakla geldiği Kars'ta Vali Ahmet Kara, Iğdır Valisi Amir Çiçek, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.

Tören mangasını selamlayan Bağış, VIP salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin "Yeni teşvik paketinin Avrupa Birliği'ne giriş sürecinde ne tür katkıları olacak-" sorusu üzerine Bağış, yeni teşvik paketinin Türkiye'nin 6 coğrafi bölgesini farklı özelliklerle ele alan bir paket olduğunu söyledi.

Yeni teşvik paketinin milli birlik ve kardeşlik projesinin aslında bir ekonomik yansıması olduğunu dile getiren Bağış, "Türkiye'de bütün insanlarımız arasında makası kapamak, Türkiye'de gelirin adaletli bir şekilde dağılmasını sağlamak, istihdamın Türkiye'nin geneline yayılması amacıyla her yerde yatırımı artırmak için çok titizlikle özenle hazırlanmış bir paket. Ümit ediyoruz ki bu çerçevede Türkiye'nin her yerinde bunun etkileri görülecek. Bir yandan Avrupa Birliği'nden gelen fonlar, bir yandan bizim kendi yatırımcılarımızın Türkiye'nin farklı yerlerine yapacağı önemli projeler Türkiye'nin kalkınması için başlattığımız bu hamleyi çok farklı bir boyuta taşıyacaktır" diye konuştu.

Türkiye'nin dünyada rekor üstüne rekor kıran bir ülke olduğuna dikkati çeken Bağış, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Şu anda dünyanın 26'ncı en büyük ekonomisiyken 17'nci en büyük ekonomisi olduk. Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisiyiz. Şimdiden 2023 yılında Avrupa'nın 3'ncü en büyük ekonomisi olmaya 2030 yılında da 2'nci en büyük ekonomisi olmaya aday olduğumuzu biz değil Avrupalılar söylüyor. OECD analizleri raporları söylüyor. Türkiye çok iyi bir ivme yakaladı. Bu büyüme oranlarıyla böyle gidersek, Allah nazardan korusun, Türkiye çok farklı bir noktaya gelecek. Bunu da milletçe hep beraber gerçekleştireceğiz. Malum tabir Edirne'den Kars'a hep beraber ter dökersek, hep beraber çalışırsak, hep beraber üretirsek çok farklı bir atmosferi yakalarız."

Türkiye'nin en doğusunda, en batısında da, en kuzeyinde, en güneyinde de bütün vatandaşların çocuklarının aydınlık geleceği için daha aydınlık, daha demokratik, daha müreffeh Türkiye istediğini ifade eden Bağış, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin demokratikleşmesinde, Türkiye'nin şeffaflaşmasında, Türkiye'nin geldiği noktaya gelmesinde AB reformlarının çok büyük etkisi var. Hem farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek açısından, hem bu ülkede barış içerisinde kardeşçe yaşamak açısından bu reformları her alana yaymamız lazım. Tükettiğimiz gıdanın hijyen standardından demokrasimizin standartlarına kadar, anayasamızın kucaklayıcı özelliğinden teneffüs ettiğimiz havanın içerisindeki oksijen oranına kadar her konuda AB standartlarına bizim kendi vatandaşımız için benimsemeliyiz. Avrupalılar için yaptığımız bir süreç değil bu, kendimiz için kendi insanımız için yaptığımız bir süreç. O çerçevede bu teşvik paketiyle bu reformları birleştirince ortaya çok güçlü bir Türkiye çıkacaktır. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum."

Reklam
Reklam

Bakan Bağış, daha sonra karayoluyla Iğdır'a gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: