Avrupa Birliği Bakanı Yardımcısı Yaşar, Ordu'da-Yaşar: "Bugün Avrupa Birliği, ekonomik krize veiçinde bulunduğu sosyal çalkantılara rağmen17 katrilyon dolarlık bir ekonomik pazar,bu pazardan pay almak istiyoruz"

Avrupa Birliği Bakanı Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar, "Bugün Avrupa Birliği, ekonomik krize ve içinde bulunduğu sosyal çalkantılara rağmen 17 katrilyon

Avrupa Birliği Bakanı Yardımcısı Hasan Nuri Yaşar, "Bugün Avrupa Birliği, ekonomik krize ve içinde bulunduğu sosyal çalkantılara rağmen 17 katrilyon dolarlık ekonomik pazar, bu pazardan pay almak istiyoruz" dedi.

Çeşitli etkinliklere katılmak üzere Ordu'ya gelen Yaşar, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Burada il genelinde yürütülen AB projelerine ilişkin Vali Düzgün'den bilgi alan Yaşar, daha sonra Ordu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Avrupa Birliği" konulu söyleşiye katılarak, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Reklam
Reklam

Yaşar, söyleşide yaptığı konuşmada, hükümetin Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kurarak, AB ile ilişkilere önem verdiğini gösterdiğini belirtti.

Bakanlıklarının AB uyum sürecini de yönettiğini ifade eden Yaşar, "Birkaç fonksiyonu birlikte yürütüyoruz. AB ile ilişkilerimiz bugün siyasal olarak tıkanmış olmasına rağmen, görüşmeler şu ya da bu şekilde Fransa'nın, Almanya'nın, Kıbrıs Rum kesiminin ve dolaylı olarak Yunanistan'ın çabalarıyla kesintiye uğramış olmasına rağmen bir Avrupa Birliği icra bakanlığı kurulmaya karar verildi" diye konuştu.

Yaşar, Türkiye'nin AB sürecindeki bazı uygulamalarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bütün kararlarını uyguladık. Özellikle Kıbrıs ve işkence ile ilgili davalarda büyük cezalar ödedik ama AB'nin nimetlerinden bir türlü yararlanamadık. Bugün Avrupa Birliği, ekonomik krize ve içinde bulunduğu sosyal çalkantılara rağmen 17 katrilyon dolarlık ekonomik pazar, bu pazardan pay almak istiyoruz. 'AB ile neden bu kadar yakınsınız' diyenlere söylüyorum, biz bu pazardan pay almak istiyoruz. İhracatımızın çok büyük bir bölümünü AB ülkelerine yapıyoruz. Dolayısıyla bu pazardan uzak kalmamıza imkan yok."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: