"Avrupa Birliği Fonları Ve Fırsatlar" Semineri

Avrupa Birliği (AB) Fonları Danışmanı Fatih Öncü, "Avrupa Birliği fonları için 500'ün üzerinde farklı hibe programı var. Bu programlardan yaklaşık

Avrupa Birliği (AB) Fonları Danışmanı Fatih Öncü, "Avrupa Birliği fonları için 500'ün üzerinde farklı hibe programı var. Bu programlardan yaklaşık 300'ü Türkiye'deki işletme ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açık" dedi.

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneğinin (ÇESİAD) düzenlediği "Avrupa Birliği Fonları ve Fırsatlar" konulu seminerde yaptığı konuşmada, AB'nin, sivil toplum kuruluşlarına, okullara ve yerel yönetimlere çeşitli fırsatlar sunduğunu söyledi.

AB'nin, 2007-2013 dönem bütçesinin 975 milyar avro, 2014-2020 bütçesinin de 967 milyar avro olarak AB komisyonunca onaylandığını aktaran Öncü, "Önemli olan ülke olarak bu pastadan ne kadar pay aldığımızdır. İşletme sahipleri, ya da sivil toplum kuruluşu yöneticileri olarak ne kadar proje sunuyoruz ve ne kadar para alıyoruz- Bu soruyu kendimize sormalıyız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AB fonları üzerine uzun süreden beri çalışmalar yaptığını anlatan Öncü, "Önceki yıllara göre Türkiye'de fon kullanımı arttı. Avrupa Birliği fonları için 500'ün üzerinde farklı hibe programı var. Bu programlardan yaklaşık 300'ü Türkiye'deki işletme ve sivil toplum kuruluşlarının kullanımına açık. Girişimciler ve yöneticiler, mevcut bu programlardan birkaçını seçerek çalışmalar yapmalı" ifadelerini kullandı.

ÇESİAD Genel Sekreteri Engin Parlak da AB'nin, işletmelere sunduğu fırsatları bildiklerini ve bu fırsatlardan üye işletmelerin maksimum seviyede faydalanmasını istediklerini kaydetti.

Muhabir: Süleyman Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: