Avrupa Birliği Gençlik Programı Doğal Denge Projesi'ni Keles'te Uygulayacak

e-Gençlik Derneği, 7 ülkenin katılımı ile Avrupa Birliği Gençlik Programı Hibesi Kullanarak Doğal Denge Projesi'ni...

e-Gençlik Derneği, 7 ülkenin katılımı ile Avrupa Birliği Gençlik Programı Hibesi Kullanarak Doğal Denge Projesi'ni 20-30 Haziran 2012 tarihlerinde Keles'te uygulayacak.

Keles ve köylerinde doğal ürünler ile beslenme ve GDO'lu ürünlerin zararı konusunda çeşitli aktiviteler ortaya koyacak olan gençler, projenin amacını şöyle açıkladı: “Dünya gençliğinin doğal ve sağlıklı olana yönelmesini sağlamak, gençlerin bu konudaki farkındalığının arttırılmasına destek olmak, doğadan uzak kalmış, domatesin kokusunu özlemiş kent insanın unuttuğu güzellikleri yeniden hatırlamasına yardımcı olmak."

Reklam
Reklam

Projeye, Bulgaristan, Rusya, İtalya, Romanya, Slovenya, Azerbaycan ve Türkiye’den gençler katılıyor. e-Gençlik Derneği Başkanı Kemal Uysal, projeye ile ilgili şunları söyledi: “7 ülkeden 40 genci 20–30 Haziran tarihleri arasında Keles ve köylerinde ağırlayacağız. Keles Kaymakamlığı, Keles Belediyesi ve Keles Ziraat Odası projemize sahip çıktı. Gelen Gençler Avrupa'dan ve komşu ülkelerimizden olması münasebeti ile daha bir önemli hale geldi. Kültürlerarası diyoloğu ve farkındalığı arttırmak, aynı perspektiften dünyaya bakabildiğimizi göstereceğiz. Dünyanın tükenebilir zenginliği karşısında evrensel değerlere sahip olduğumuzu ve var olan kaynakları kullanmada ortak bilince sahip olmak önemlidir.”

Etkinlikler kapsamında 47. Keles Kocayayla Kültür Şöleni'ni de izleyeceklerini ifade eden Uysal, “Gelecek arkadaşlara Türk Kültürü'nü tanıtacaktık. Kocayayla Kültür Şöleni bizim için muazzam bir şans oldu. Şölen etkinliklerinde yer almak istiyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: