Avrupa Birliği Logo Yarışması'nda Kahramankentli Öğrenciler Ikinci Oldu

Kahramanmaraş Özel Kahramankent Ortaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği (AB) Comenius Projesi kapsamında orta okullar arasında yapılan...

Kahramanmaraş Özel Kahramankent Ortaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği (AB) Comenius Projesi kapsamında orta okullar arasında yapılan logo yarışmasında 2. oldu.
Türkiye, İspanya, İtalya, İngiltere, Polonya ve Bulgaristan’dan 6 projenin yarıştığı ‘Geçmiş, gelecek ve şimdiki Avrupa’ konulu logo yarışmasında İspanya'nın ardından 2. olmayı başaran Kahramankent Ortaokulu öğrencilerine kırtasiye seti hediye edildi. Elde edilen başarıdan dolayı mutlu olduklarını dile getiren okul müdürü Bekir Güleçyüz, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağladıkların belirtti.
AB Comenius Programı çerçevesinde, İspanya'nın Santa Cruz De Mudela şehrinde bulunan İnstituta Educacion Secundaria "Maximo Laguna" okuluna konuk olduklarını aktaran Güleçyüz, “Gezi kapsamında proje ortağı 6 ülke arasında geçmişe yön veren kültür elçilerinin tanıtımı yapıldı” dedi.
Bir haftalık gezi sırasında öğrencilerle birlikte İspanyanın tarihi ve kültürel yerlerini gezdiklerini de söyleyen Güleçyüz, “Proje kapsamında yapılan logo yarışmasında okulumuz Avrupa 2.si seçildi. Ayrıca öğrencilerimiz Avrupa’ya yön veren kültür elçileri tanıtımında Mevlana ile ilgili sunum yaptı. Mevlana’nın fikirleri, kişiliği ve eserleri İngilizce olarak yabancı öğrencilere aktarıldı” diye konuştu.
Güleçyüz, Comenius programı kapsamında ikinci ziyaretlerini de İtalya’ya gerçekleştireceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: