"Avrupa Birliği Medya Okur Yazarlığı Projesi"

Tokat'ta yürütülen "Avrupa Birliği Medya Okur Yazarlığı Projesi" kapsamında Polonyalı 11 öğretmen kente geldi.

Tokat'ta yürütülen "Avrupa Birliği Medya Okur Yazarlığı Projesi" kapsamında Polonyalı 11 öğretmen kente geldi.

Tokat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halil Rıfat Paşa İlköğretim Okulu tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Tokat'a gelen Polonyalı öğretmenler, kent merkezindeki tarihi mekanları gezdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, tarih, kültür ve doğa şehri Tokat'ta Polonyalı öğretmenleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Tarihi mekanların kente gelen yerli ve yabancı turistler tarafından gezilmesinin olumlu neticeler verdiğini belirten Akyüz, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Özellikle Tokat'ta açmış olduğumuz yeni Arastalı Bedesten Müzesi'nin, eser zenginliği ve görsellik yönünden Türkiye'de sayılı müzelerden biri olduğunu iftiharla söyleyebiliriz. Bunun yanında aynı anda karşısında Deveciler Hanı, Yağıbasan Medresesi, Takyeciler Cami... Aralarında 900 yıllık tarihe sahip olanların da bulunduğu 32 tarihi eser varlığı ve bunların Tokat Kalesi ile de bütünleşmesi burada fevkalade mekan olduğu izlenimi vermektedir. Bu konuda öncelikle Tokatlıların beğenmesi ve sonrasında yabancı misafirlerin beğenilerini almamız bizim için önemli."

Polonyalı öğretmenlerin okulları gezip, derslere katılacağını belirten Akyüz, konukların Tokat'ta bir hafta kalacaklarını söyledi.

Muhabir: Zehra Aydın / Ömer Fansa

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: