Avrupa Çikolatasındaki Fındığın Yarıdan Fazlası Türkiye'den

GİRESUN (AA) - Avrupa'da üretilen çikolata ürünlerinde kullanılan fındığın yarısından fazlasının Türkiye'den alındığı bildirildi.

Avrupa'da üretilen çikolata ürünlerinde kullanılan fındığın yarısından fazlasının Türkiye'den alındığı bildirildi. Fındık Tanıtım Grubu'ndan Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy'un fuardaki konuşmasına yer verilen açıklamada, Gürsoy'un Avrupa pazarının Türk fındığı açısından önemini vurguladığı kaydedildi.. 2023 yılı ihracat stratejisi çerçevesinde 350 bin ton ihracat hedefine ulaşmak için fındık sektörü olarak çalışmaların sürdüğünü belirten Gürsoy, "Avrupa'da üretilen çikolatalardaki fındığın yarısından fazlası Türkiye’den geliyor. Fındık yurt dışında daha çok bir sanayi ürünü olarak kullanılıyor" ifadelerinde bulundu. FTG standında fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla ziyaretçilere 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık ikram edildiğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Özellikle Türk fındığının en önemli tüketicisi konumunda bulunan Avrupalı şekerleme ve pastacılık ürünleri imalatçılarından ve çok sayıda farklı ülkeden FTG standını ziyaret eden profesyonel firma temsilcilerine, ürün portföylerine göre kullanabilecekleri fındık formlarından numuneler verildi. İkili görüşmeler yoluyla fındık talepleri ve iletişim bilgileri alınarak fındık hakkındaki çeşitli soruları da cevaplandırıldı." Açıklamada, fuara 68 farklı ülkeden bin 476 firmanın katıldığına işaret edilerek, ziyaretçi sayısının 140 farklı ülkeden yaklaşık 35 bin kişi olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: