Avrupa Dil Günleri

Ankara Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi temsilcileri, “Avrupa Dil Günleri” kapsamında, OMÜ Eğitim...

Ankara Fransız Kültür Merkezi ve Alman Kültür Merkezi temsilcileri, “Avrupa Dil Günleri” kapsamında, OMÜ Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi ve Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı Bölümlerini ziyaret ettiler.

Ankara Alman Kültür Merkezi Eğitim Birliği Müdürü Dr. Hens Werner Schmidt, Almanca Öğretmeni Jens Krüger ve Fransız Kültür Merkezi Eğitimi İşbirliği Sorumlusu Hülya Öz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Eğitim Fakültesi B Blok Konferans Salonu’nda söyleşi gerçekleştirdiler.

Reklam
Reklam

Söyleşiye; Fransız Dili Eğitimi ABD Başkanı Rıfat Günday, Eğitim fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Ali Akbulut, Almanca ve Fransızca Bölümü öğrencileri katıldı. “İki dil iki zeka demektir” diyen Hens Werner Schmidt, konuşmasında çok dilliliğin öneminden bahsetti.

Fransız Kültür Merkezi Eğitimi İşbirliği Sorumlusu Hülya Öz, “Günümüzde tek bir yabancı dil bilmek artık yetersiz. İngilizcenin yanında diğer yabancı dillerin öğrenilmesi de gerekiyor. Bu dillere örnek olarak Fransızca, Almanca, Rusça veya İspanyolca olabilir” dedi.

Konuşmaların ardından Almanca Öğretmeni ve Müzisyen Jens Krüger akordeon eşliğinde müzik dinletisi verdi. 6 farklı dilde şarkı söyleyen Jens Krüger öğrencilerin beğenisini topladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: