Avrupa Futbol Şampiyonası'na Doğru

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulya Timoşenko'nun cezaevinde tutulması nedeniyle 2012 Avrupa Futbol Şamiyonası'nı boykot etmeyi planlayan AB ülkeleri Dışişleri Bakanları'na Timoşenko'nın

Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulya Timoşenko'nun cezaevinde tutulması nedeniyle 2012 Avrupa Futbol Şamiyonası'nı boykot etmeyi planlayan AB ülkeleri Dışişleri Bakanları'na Timoşenko'nın kızı Eugenia destek verdi.

Viktor Yanukoviç'in başında olduğu Kiev hükümetini "diktatör" olarak niteleyen Eugenia Timoşenko, insan haklarına saygı duyan demokratik dünya liderlerine seslenerek, annesi ve politik suçlulara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Şampiyonayı Ukrayna ile beraber düzenleyecek Polonya hükümeti ise Batılı ülkelere turnuvayı boykot etmemeleri çağrısında bulundu.

Reklam
Reklam

Yulya Timoşenko, başbakanlığın verdiği yetkileri kötüye kullandığı gerekçesiyle 7 yıllık hapis cezasına çarptırılmış ve bulunduğu hapishanede darp edildiğini öne sürerek yaptığı 20 günlük açlık grevinin ardından geçen hafta hastaneye kaldırılmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: