Avrupa İşletmeler Ağı Protokolü Imzalandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Doğu Marmara Konsorsiyumu'na katılım protokolünü

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Doğu Marmara Konsorsiyumu'na katılım protokolünü imzaladı.

KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, Eskişehir Ticaret Odası'nda düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Avrupa İşletmeler Ağı'nın (CIP) 50'den fazla ülkede, 300'den fazla organizasyon ve 3 binden fazla uzmanın çalıştığı, 23 milyon işletmeyi birbirine bağlayan dünyadaki en büyük iş ağı olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Projenin, dünya ile ticari işbirliği köprüsü olarak nitelendirebileceğini ifade eden Eskicioğlu, şöyle konuştu:

"Ağ kapsamında, KOBİ'lere yönelik olarak, AB mevzuatı, Avrupa çapında doğru iş ortakları bulma, rekabetçilik ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirme, AB projelerinden faydalanma konularında ücretsiz hizmetler sağlanıyor. Bu bağlamda KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eskişehir ili için yüklenmiş olduğu misyonunu, bize devrederek daha sonuç odaklı ve hızlı bir destek sürecinin ilimiz KOBİ'lerine sunulmasına olanak sağlanacaktır. Eskişehir'deki KOBİ'lerin diğer illerde olduğu gibi farklı ülkelerde yerel ortaklıklarla, ticaret, teknoloji ve yatırım yapmasını amaçlayan ve tetikleyen iş ağının bir parçası olmaktan memnunuz. Bu proje ile ilimizdeki birçok KOBİ'nin konsolidasyonunun hızlanmasında rehberlik yapılmış olacak ve KOBİ'lerimizin erişebilirlik sorunsalının çözümünde, önemli adımlar atılmış olacaktır. Atılacak bu imzalarla, ilimizdeki KOBİ'lerin rekabet edilebilir ölçek, teknolojik donanım ve çağımızın gereklerine uygun yönetim anlayışında farklı dinamikler ortaya çıkacaktır."

Reklam
Reklam

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ da KOBİ'lere yönelik 2009 yılında yapılan istatistik çalışmalarında işletmelerin yüzde 99,8'ini KOBİ'lerin oluşturduğunu söyledi.

Şimdiye kadar yaşanan ekonomik krizlerde en az istihdam kaybının KOBİ'lerde yaşandığına işaret eden Akdağ, CIP hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

ETO Başkan Yardımcısı İskender Bayar ise KOSGEB ile yapılan işbirliği çerçevesinde eğitimler düzenlediklerini ve yapılan bu ağ protokolü ile Eskişehir'deki işletmeler için çok geniş bir platforma sahip olunacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından Avrupa İşletmeler Ağı Doğu Marmara Konsorsiyumu koordinatör kurumu KOSGEB Bursa Hizmet Müdürü Akdağ ve KOSGEB Eskişehir Hizmet Müdürü Eskicioğlu tarafından protokol imzalandı.

Protokol üyeleri ve iş adamlarının katıldığı tören sonrasında, CIP tanıtım filmi ve sunumu yapıldı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: