Avrupa kentinin haline bak!..

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı esnafın ekmeğiyle oynamaya devam ediyor!.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı esnafın ekmeğiyle oynamaya devam ediyor!..Yolcu taşımadaki hakları resmen belediye tarafından gasp edilen şoför esnafı ruhsat alabilmek için Kdz. Ereğli Belediyesine 40 bin TL ödediklerini belirterek, "Belediyeye bu parayı ödedik. Ama çocuklarımızı okutamadık.", diyerek tepki gösterdi!..

Kdz.Ereğli'de, Belediyenin aldığı Encümen kararına uymadıkları gerekçesiyle 180 bin lira para cezası yazılan şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan 3 minibüs aynı zamanda 3 gün süreyle ticaretten men edildi.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgiye göre, Ereğli Belediyesi, 2010 ve 2011 yıllarında iki ayrı rehabilitasyon projesi ile köyden mahalleye geçen yerleşim birimlerinde çalışan yolcu minibüslerinin çalışma güzergahlarını yeniden belirledi. Buna göre Balı Mahallesi’nde çalışan 67 M 8202, 67 M 8204 ve 67 M 8206 plakalı yolcu minibüslerinin çalışma güzergahı da Korubaşı-TOKİ hattı olarak belirlendi.

3 Minibüse karşın belediyenin kendilerine 1 otobüs vermesi önerisine 'kazanılmış hakların gaspı' olarak nitelendiren minibüs şoförleri belediyenin rehabilitasyon projesini mahkemeye taşıdı. O günden bugüne mücadele edip, belediyeye karşı 'ekmek savaşı'na devam eden minibüsçüler belediye başkanının talimatı üzerine birde üstüne ceza yeyince çıldırma noktasına geldi..

Kdz. Ereğli Belediyesine karşı hukuksal mücadeleleri devam eden araç sahiplerinin ise eski güzergahları olan Balı Mahallesi’ne yolcu taşımaya devam etmesi üzerine Başkan'ın talimatıyla devreye giren Belediye zabıta ekipleri, üç araca toplam 180 bin lira para cezası uyguladı. Aynı zamanda zabıta 3 gün ticari yasak getirme kararı aldığı araçları bağlamak istedi.

Reklam
Reklam

Zabıtanın trafik ekibi desteği de istediği olayda araçlar Kırmacı Mahallesi, Kemer mevkisinde durduruldu. Araç sahipleri Metin Fidan ve eşi İlknur Fidan, Şeref Soysal ve eşi Türkan Soysal ile oğlu Erol Soysal çekici ile minibüsün arasına girerek araçlarının çekilmesine izin vermemek için uzun süre zabıta ve polise direndi. Zabıta ekiplerinin yetersiz kalması sebebiyle olay yerine takviye ekipler istendi.

İKNA ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

Ereğli Belediyesi Ulaştırma Müdürü Hüseyin Ağlar ile Zabıta Müdürü Atilla Çakar, araç sahiplerine encümen kararını uygulamak zorunda olduklarını anlattı. Zabıta ekiplerinin araç sahiplerini ve ailelerini aracın önünden uzaklaştırmak istemesi üzerine arbede çıktı. Çıkan arbedeye polis ekipleri de müdahale ederek, direniş gösteren araç sahiplerini ikna etmeye çalıştı. Araç sahiplerinden Şeref Soysal aracını teslim etmemek adına, minibüsün kapısını açmak isteyen zabıta ekiplerine engel olmak istedi. Bu arada Metin Fidan’ın eşi İlknur Fidan’da 155’i arayarak olay yerindeki polislerin kendisini darp ettiğini iddia edip, “Sizi de şikayet edeceğim. Ben 155’i arıyorum benim için bir ekip gelmiyor. Benim hakkımı emniyet güçleri aramıyor. Daha burada polisler bizi darp ediyor” diyerek tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

POLİSE TEPKİ GÖSTERDİLER!

Olay yerine gelen takviye polis ekipleri de idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı olmadığı müddetçe belediyenin aldığı kararın uygulanacağını söylemelerine kızan araç sahipleri, “Sizde belediyenin yandaşınız” diyerek polislere tepki gösterdiler. Araç sahipleri, polisin “Burada ifade alınmaz. Gelin karakolda şikayetinizle ilgili ifadenizi alalım” teklifini de kabul etmediler.

Uzun süre zabıta ve polis ekiplerine direnen araç sahipleri bir süre sonra araçlarını zabıta ve polis eşliğinde belediyeye ait garaja götürmeyi kabul ettiler.

"BELEDİYEYE 40 BİN TL ÖDEDİK!.."

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a alınan karar nedeniyle tepki gösteren Şeref Soysal’ın eşi Türkan Soysal “22 seneden beri biz kahrını çekmişiz buranın. Ben bu araçların ruhsatını almak için belediyeye 40 bin lira para ödedim. O zaman niye belediyeye bu parayı ödettirdiler. Biz çocuğumuzu okutamadık belediyenin borcunu ödedik. Nerede bu belediye Başkanı? Halil Posbıyık bizim yanımıza gelsin” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: