Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı

Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi iki öğrencisiyle temsil eden Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencilerinden Gülşah Onur'un dünya üçüncüsü olduğu

Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda Türkiye'yi iki öğrencisiyle temsil eden Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencilerinden Gülşah Onur'un dünya üçüncüsü olduğu bildirildi.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, okulun Bilim Olimpiyatları ve Proje Koordinatörü Halil İbrahim Gündoğdu, Müdür Yardımcısı Yusuf Acar ve yarışmada dünya üçüncüsü olan öğrenci Gülşah Onur ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Yalçın, yaptığı konuşmada, Denizli'ye ve Türkiye'ye yaşattıkları başarılardan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Bu yıl 2 öğrencilerinin İngiltere'de yapılan olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek için TÜBİTAK tarafından seçildiğini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Amerika'dan Endonezya'ya kadar ve birçok Avrupa ülkesinin katıldığı, matematik dehalarının tespit edildiği bu olimpiyatlarda, Servergazi Fen Lisesi öğrencimiz Gülşah Onur rakiplerini geride bırakarak dünya üçüncüsü oldu. Bu başarısıyla öğrencimiz ülkemize, Denizlimize büyük mutluluk daha yaşattı. Öğrencilerimizden birinin madalyayla yurda dönmesi Türkiye'nin bilimde özlenen yere geldiğinin bir göstergesi olmuştur. Geleceğin matematik dehalarını ve bilim adamlarını yetiştirmek Servergazi'nin misyonlarından biridir. Artık bizler Servergazi olarak 'Denizli için dünyayla yarışıyoruz' sloganını kullanmaya devam edeceğiz ve inşallah ülkemize daha nice büyük başarılar getireceğiz."

Gülşah Onur ise okul haricinde günde yaklaşık 4-5 saat ders çalıştığını ancak bunları bir program çerçevesinde yaptıkları için sosyal etkinlikleri de ihmal etmediğini ifade etti. Onur, Dünya üçüncüsü olduğunu öğrendiğinde çok sevindiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: