Avrupa Kobi Haftası Aliağa’daki Etkinliklerle Devam Ediyor

Aliağa Ticaret Odas ı(ALTO) düzenlediği organizasyonlarla Avrupa KOBİ Haftası'na katkı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl...

Aliağa Ticaret Odas ı(ALTO) düzenlediği organizasyonlarla Avrupa KOBİ Haftası'na katkı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bir, bu yıl üç organizasyonu Avrupa KOBİ Haftası kapsamında gerçekleştiren ALTO, gerçekleştirdiği bu organizasyonlarla Türkiye’nin Avrupa Komisyonu'nda ön plana çıkmasına katkı sağlıyor.

Geçen yıl KOBİ’lerde verimlilik artırma teknikleri bir seminer gerçekleştirdiklerini ve 40 kişiye ulaşabildiklerini belirten ALTO Başkanı Adnan Saka, bu yıl İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte 3 farklı dönemde gerçekleştirdikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sayesinde 80 kişiye ulaşmış olacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gerçekleştirdikleri organizasyonlarla Türkiye’nin Avrupa Komisyonunda temsiline katkı sağladıklarını ve bu durumdan mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Saka, Avrupa KOBİ Haftası ve Türkiye’nin etkinliğine ilişkin bilgiler verirken şunları söyledi: ”Avrupa KOBİ Haftası, Avrupa Komisyonu’nun 2009 yılında 37 ülkede KOBİ’lere yönelik olarak eş zamanlı faaliyetler gerçekleştirilmesi için başlattığı bir inisiyatiftir. Birinci Avrupa KOBİ Haftası 6 - 14 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenmiş olup, Türkiye’den KOBİ’lere hizmet veren kurum ve kuruluşlar tarafından yaklaşık 30 faaliyet (seminer, konferans, eğitim vb.) Avrupa KOBİ Haftası kapsamında organize edilmiştir. İkinci Avrupa KOBİ Haftası 25 Mayıs - 1 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlenmiş olup, 1504 faaliyetin 103’ü Türkiye’de gerçekleşmiştir. Türkiye, İngiltere ve Almanya’dan sonra 3. sırada yer almıştır. Üçüncü Avrupa KOBİ Haftası 3 - 9 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. 2011 yılı KOBİ Haftası çerçevesinde, bin 476 faaliyetin 593 tanesi Türkiye’de düzenlenmiş ve ülkemiz 37 ülke arasında birinci olmuştur” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Saka, çalışmalarında kendilerine destek olan üyelerine ve Aliağa halkına teşekkür ederken, oda olarak gerçekleştirdikleri tüm etkinliklerin temelinde üyelerden ve halktan gelen desteğin yattığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: