Avrupa Konseyi, Suriye'de uygulanan şiddeti kınadı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Şam yönetiminin Suriye halkına yönelik devam eden sistematik şiddet kullanımını...

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM), Şam yönetiminin Suriye halkına yönelik devam eden sistematik şiddet kullanımını kınayan bir açıklamayı kabul etti. AKPM Ankara Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, AKPM Bürosu'nun Suriye’deki şiddeti kınayan ve Arap Ligi ile Türkiye’nin şiddeti sona erdirmeye yönelik çabalarına destek beyan eden bir açıklama yayınladığı bildirildi.
Başkan Mevlüt Çavuşoğlu’nun başkanlığında Edinburg’da toplanan AKPM, Şam yönetiminin Suriye halkına yönelik devam eden sistematik şiddet kullanımını kınayan bir açıklama kabul etti.
Suriye makamlarının, aralarında çocukların da bulunduğu binlerce kişinin ölümü ile sonuçlanan kendi halkına yönelik sistematik şiddet kullanmasından büyük bir endişe duyulduğu kaydedilen açıklamada Suriye makamlarının biran önce kan dökülmesine son vermesi ve tüm insan hakları ihlallerini durdurması çağrısında bulunuldu. AKPM Bürosu’nun açıklamasında ayrıca, Suriye makamlarına, en azından Arap Ligi tarafından bu ayın başında ortaya konan planı uygulaması çağrısında bulunuldu. Büro açıklamasında, öngörülen sürenin geçen hafta dolmuş olmasına rağmen, planın Suriye tarafınca yerine getirilmemesinden üzüntü duyulduğu da kaydedildi. AKPM açıklamasında, Arap Ligi ve Türkiye’nin, Suriye’deki şiddet ve kan dökülmesinin sona ermesi ve ülkede barışçıl demokratik dönüşüm sağlanması için gösterdikleri çabalara tam destek beyanında da bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz