İki gün sürecek zirvede, İtalya seçimleri, Güney Kıbrıs'ın sorunlu durumu, bankacılık tedbirleri ve genel gidişatı konuşacaklar. Büyük beklentiler olmayan rutin toplantılardan biri olarak kalabilir. Sürpriz bir gelişme yaşanır mı, belirsizlikler konusunda netleşmeler oluşur mu göreceğiz.
ABD başkanı Obama borç limitlerinin arttırılması konusunda yakın vadede uzlaşmadan umutsuz olduğu yönündeki düşüncelerini paylaştı. Buna rağmen DOW endeksleri rekorlar tazeliyorlar.
Borsa İstanbul endeksinde yaşanan zorlanmanın neticesinde dün realizelerin yaşandığını gördük. Yabancı kurumlardan Türkiye'nin cari açık rakamlarının en düşük düzeylerini gördüğü ve bundan sonra cari açıkta yeniden büyüme yaşanabileceği yönünde görüşler geliyor. Bu görüşü destekleyen büyüme tahminleri de yukarı revize ediliyor. Not artışı için önemli engellerden biri diye takdim edilen cari açık konusu halen önemini koruyor.
Vob ve BİST endeksinde yaşanan düşüşün devam edebileceğini düşünüyorum. Bana göre bunun yaşanması da teknik olarak gayet sağlıklı bir gelişme. BİST için 82.560 seviyesinin altına, VOB30 için de 102.000'in altına inilmesi halinde bir alt desteklere doğru satışların artabileceğini düşünüyorum. Ama dünkü yazımda da belirttiğim gibi, temettü ve sermaye artışı kararlarının şekillendiği genel kurullar döneminde olduğumuz için, düşüş ortamında bile hisse bazlı yükselişleri görmemiz mümkün olabilir. Düşüş beklediğim bir ortamda yeni hisse öngörüsünde bulunmak zor olduğu için, tekniklerinde yükseliş ihtimali gördüğüm hisseleri daha ziyade Destek-Direnç Tablosu'nda paylaşmayı sürdüreceğim.
Bir - iki gün öncesinden girilmiş ve henüz daha alt ve üst seviyeleri görülmemiş Destek-Direnç verileri günceldir ve geçerlidir. Bu nedenle eğer yeni seviyeler girilmediyse bir - iki gün içerisinde girilmiş destek-dirençleri baz alabilirsiniz.
Not: Yazı, 08:59'da borsaanalizci.com'da yayınlanmıştır.
Aydın Eroğlu
Stratejist