Avrupa liglerinde en golcü futbolcu Eto'o

Avrupa'nın önde gelen liglerinde bugüne kadar en fazla gol kaydeden futbolcu, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'nın Kamerunlu forveti Samuel Eto'o oldu. Eto'o, La Liga'da 31 haftada 26 gol atma başarısı gösterdi. La Liga'da bu sezon en fazla golü kaydeden Barcelonalı Samuel Eto'o'yu, 23 gol ile Valencia'dan David Villa, 21 gol ile de Atletico Madridli Diego Forlan izledi. La Liga'dan sonra en çok gol, 22 ile Almanya Birinci Futbol Ligi'nden (Bundesliga) Wolfsburg'da forma giyen Grafite'den geldi.

Reklam
Reklam

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Inter'in yıldız oyuncusu Zlatan İbrahimoviç ve Bolognalı Marco di Vaio, rakip takımların ağlarını 20'şer kez havalandırıp, liglerindeki en golcü iki oyuncu olurken, Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Toulouse'den Andre-Pierre Gignac da 19 golle Fransa'nın en golcü futbolcusu olma başarısını gösterdi. İngiltere Premier Lig'in en golcüleri ise 15'er ile Chelsea'den Nicolas Anelka ve Manchester United'tan Cristiano Ronaldo oldu.

Turkcell Süper Lig'deki gol krallığı yarışında ise Galatasaray'ın Çek futbolcusu Milan Baros önde gidiyor. 28 haftası geride kalan Süper Lig'de 19 gol kaydeden Baros'u, Kocaelispor'dan Taner Gülleri 16 gol ile izliyor.