Avrupa Miras Günleri Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde

Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra kültür ve kongre merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Ulucanlar...

Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra kültür ve kongre merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi, Avrupa Miras Günleri Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.

Kültürel miras alanında yürütülen çalışmalar, yönetim ve mimari teması çerçevesinde gerçekleştirilen Avrupa Miras Günleri Sempozyumu’na Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin yanı sıra, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Melih Arslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Valiliği bürokratları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Reklam
Reklam

İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar’ın açılış konuşması ile başlayan programda Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Altındağ Belediyesi’nin Hamamönü ve Ulucanlar Cezaevi’nde yürüttüğü çalışmaları “Takdire şayan” sözleriyle niteledi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü de yaptığı sunumda yeni açılan müzeler, kazı çalışmaları, tarihi eser kaçakçılığına karşı yapılanlar, planlanan müze projeleri ve yurtdışı çalışmalarını detaylı bir şekilde anlattı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise, Altındağ içerisindeki tarihi koruma çalışmaları ve restorasyonlar üzerine gerçekleştirdiği sunumda, 2008 yılından bu yana Hamamönü ve Ulucanlar Cezaevi’nde yapılan başarılı çalışmaları fotoğrafları ile sundu. Başkan Tiryaki, “Cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlar, ‘apartman modernizmi yaşayacağız’ denilerek sahiplerince terk edilmişti. Deyim yerindeyse bir savaş vererek bu alanları koruma altına aldık ve restore ettik” sözleriyle Hamamönü ve Ulucanlar’da yaşanan değişimi ve değişim sürecinde yaşanan problemleri anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz