Avrupa radyo kanallarını da birleştiriyor

BRÜKSEL (İHA) - Avrupa Komisyonu Kurumlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Margot Wallström bugün Brüksel'de "Euranet" adlı bir iletişim inisiyatifi başlatarak, Avrupa radyolarını tek bir "network ağı" altında toplanacağı kararını açıkladı.

Avrupa'nın 13 ülkesinden farklı radyo kanalları 1 Nisan 2008'den itibaren bir konsorsiyum oluşturarak Avrupa Birliği konuları ile ilgili olarak eşgüdümlü programlar yayınlamaya başlayacak ve bu programlar 27 üye ülkeye yayınlanacak.

Yayınlanacak programlar AB ile ilgili haber, röportaj, münazara, politik ve magazin içerikli olacak. 10 ayrı dilde yapılacak olan yayınların yakında 23 dile ulaşması planlanıyor.

Reklam
Reklam

Wallström konuyla ilgili basın toplantısında, "Uluslararası radyo yayın işbirliği projesi, AB konusunda Avrupalıların bilgilenmeleri açısından yayınların daha kaliteli ve daha nitelikli hale gelmesini sağlayacaktır. Yapılacak programlar değişik dillere anında tercüme edilip konulara Avrupa bakış açısını yansıtacak. 5.8 milyon Euro bütçe ayırdığımız bu proje 5 yıl boyunca devam edecek" dedi.

Wallström, "Temel amacımız herhangi bir AB ülkesinde gerçekleşen bir olayın başka bir AB ülkesinden de reaksiyon alabilmesi ve bir fikir oluşabilmesi. Böylelikle AB vatandaşları kendilerini sadece vatandaşı oldukları ülkenin değil tüm AB'nin bir parçası olarak hissedecekler" şeklinde konuştu.