Avrupa Yakası'nın Burhan'ı Münih'i salladı

MÜNİH (İHA) - Televizyon ekranlarında 'Burhan Altıntop' tiplemesiyle tanıdığımız tiyatrocu Engin Günaydın, Avrupa turnesinin Almanya ayağını Münih'te tamamladı.

Münih Residenz Caddesi'ndeki ünlü Herkules Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "O Hikayedeki Mal Benim" adlı iki perdelik oyununda üstün performans sergileyen Engin Günaydın, bine yakın gurbetçi vatandaşımıza keyifli dakikalar yaşattı.

"İç dünyamız, her şeyimiz" gösterilerini hiçbir ön hazırlık yapmadan tamamen doğaçlama yaptığını ifade eden Günaydın, her insanın iç dünyasından bahsetmesi gerektiğini söyledi. Oyununda, ailesinde, öğrencilik ve tiyatroculuk yıllarında yaşadığı ilginç bir o kadar da komik olayları anlatan Engin Günaydın, 100'den fazla oyunla 100 bin seyirciye ulaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Günaydın, ayrıca Türk tiyatrosunun durumunun içler acısı olduğunu; ama bundan memnun olduğunu çünkü tiyatronun farklı bir konuma gelip tekrar gelişeceğine inandığını belirtti.

Turnenin Münih ayağını organize eden organizatör Orhan Çelik de, "Amacımız Almanya'daki vatandaşlarımıza kültürel faaliyetlerle bir nebze Türkiye havası yaşatmaktır" dedi.