Avrupa'da 100 kişi donarak öldü

VARŞOVA (İHA) - Avrupa'nın kuzey ve doğusunda, bölgeyi etkileyen dondurucu soğuklar sebebiyle hafta sonu yaklaşık 100 kişinin öldüğü açıklandı.
Cuma gününden beri hava sıcaklığının eksi 30 santigrat dereceye düştüğü Polonya'da 27 kişinin öldüğü, böylece ülkede bu kış soğuktan hayatını kaybedenlerin sayısının 150'ye çıktığı belirtildi.

Ölenlerin yarısı evsizken, yüzde 90'ı sarhoşken hayatını kaybetti. Geçen sene kış aylarında Polonya'da soğuktan yaklaşık 180 kişi ölmüştü.
Polonya hükümeti, Rusya'dan doğal gaz miktarının bugün sözleşmede belirtilen miktardan yüzde 35 daha az olduğunu belirtti. Polonya enerji grubu PGNiG ise dün yaptığı açıklamada ev ve kamu kuruluşlarındaki enerji ihtiyacının artması üzerine enerji tedarikinin ağır endüstriden çekilerek ev ve kamu kuruluşlarına yönlendirileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Geçen hafta ise Rusya gaz şirketi Gazprom, Batı Avrupa ülkelerinin gaz ihtiyaçlarını karşılayamayacağını, çünkü aşırı soğukların Rusya'daki iç talebi artırdığını bildirdi.
Rusya'da geçen hafta sonu aşırı soğuklar sebebiyle 7 kişinin öldüğü, böylece bu kış soğuktan ölenlerin sayısının 90'a çıktığı belirtildi.
Hafta sonu aşırı soğuklardan Ukrayna'da 5, Almanya'da 2, Romanya'da 6, Çek Cumhuriyeti'nde 2, Baltık ülkelerinde en az 41 kişinin öldüğü bildirildi.