Avrupa'da otel fiyatları

PARİS (İHA) - Avrupa'daki 18 şehirle birlikte New York ve Tokyo'daki otellerin fiyatları konusunda yapılan incelemede, seyahat etmek isteyenler için konaklama ücreti açısından en uygun şehirlerin Budapeşte ve Berlin oldukları ortaya çıktı.

Paris turizm bürosu tarafından yapılan incelemede, Almanya ve Macaristan'ın başşehirlerinde 2 yıldızlı bir otelde kahvaltı hariç bir gecelik konaklama ücretinin 76 Euro olduğu kaydedildi. Bu şehirleri, 80 Euro'yla Frankfurt ve 82 Euro'yla Paris takip ediyor. İncelemede, konaklama ücreti olarak en pahalı otellerin ise New York (147 Euro) ve Londra'daki (132 Euro) oteller olduğu ifade edildi.

Reklam
Reklam

Budapeşte ve Berlin'in, 3 ve daha fazla yıldızlı otellerde de diğer şehirlerdeki otellere göre belirgin ölçüde düşük fiyatlar uyguladıkları belirtildi.

4 yıldızlı otellerde gecelik konaklama ücreti kıyaslamasında New York 377 Euro'yla en pahalı şehir olurken, bunu 346 Euro'yla Cenevre, 332'şer Euro'yla Paris ve Londra takip ediyor.

İnceleme Amsterdam, Barselona, Berlin, Brüksel, Budapeşte, Kopenhag, Floransa, Frankfurt, Cenevre, Londra, Madrid, Milan, Moskova, Münih, New York, Paris, Prag, Roma, Tokyo ve Viyana şehirlerindeki 400 otel üzerinde yapıldı.