Avrupa’da ustası olduğu pizzayı, kasabadaki hemşehrileri için yapıyor

Pizza ustası Metin Kayhan (36), on yıl boyunca Kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç’te elde ettiği deneyimlerini,...

Pizza ustası Metin Kayhan (36), on yıl boyunca Kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç’te elde ettiği deneyimlerini, Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesindeki hemşehrilerine hizmet için kullanıyor. Kayhan, itina ile yaptığı pizzaları hemşehrilerinin beğenisine sunuyor.

Yaklaşık 50 yıl önce Kulu’dan İskandinav ülkelerine göç eden vatandaşlar çeşitli iş kollarında meslek sahibi oldu. Çalışmak için 10 yıl önce gittiği Norveç'te pizzacılık yapan Metin Kayhan, 2009 yılında memleketi olan Kulu'nun Tavşançalı beldesine dönerek dükkan açmış. Norveç'te öğrendiği teknikle yaptığı pizzaların hemşehrilerinin beğenisini kazandığını kaydeden Kayhan, çevre belde ve köylerden de sipariş aldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Pizza kültürünün Anadolu'nun birçok köşesinde bilinmediğini ancak Kulu'dan Norveç'e giden ustaların açtığı pizza restoranları sayesinde ilçede çok yaygın olduğunu dile getiren Kayhan, 3 yıldır Tavşançalı beldesinde pizza restoranı işlettiğini ve işlerinden memnun olduğunu ifade etti.

Özellikle Tavşançalı’dan Avrupa’ya giden gurbetçilerin kasabaya tatil için geldiği yaz aylarında, işlerinin çok yoğun olduğunu aktaran Kayhan, diğer zamanlarda da haftanın 7 günü hizmet verdiklerini söyledi. Kulu merkez ve Tuzyaka, Zincirlikuyu, Celep kasabalarından da müşterileri olduğunu aktaran Kayhan, kasaba dışındaki müşterilerin gelmeden önce siparişlerini telefonda verdiklerini kaydetti.

Pizzada her çeşit sebze ve yiyeceğin kullanılabildiğini anlatan Kayhan, Türkiye’de pizzanın fabrikasyon ve ambalajlı şekilde tüketiciye ulaştığını belirterek, kendisinin pizzacılıkta iddialı olduğunu söyledi.

Kayhan, "Biz tamamen taze hamur ve elde yapılmış olarak müşteriye sunuyoruz. Pizzanın lezzetindeki püf noktası özel sosu ve hamurudur. Ben bazı büyük şehirlerde özellikle tadına ve yapılışına bakmak için yediğim pizzalardan bir lezzet almıyorum. Bu işi orijinal haliyle en güzel bizler yapıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz