Avrupa'da yaşayan Filistinliler Türkiye'ye minnettarlıklarını tatille gösteriyor

Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Filistinliler, Türkiye'ye minnettarlıklarını tatil yaparak gösteriyor. Başbakan Recep Tayyip...

Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Filistinliler, Türkiye'ye minnettarlıklarını tatil yaparak gösteriyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsviçre Davos'ta 'One minute' çıkışı sonrası Avrupa ve İskandinav ülkelerinde yaşayan Filistinliler, tatil tercihlerinin ilk sırasına Türkiye'yi alıyor.
Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti başkenti Düsseldorf'ta yaşayan Filistin asıllı işadamı Vnalaf Kayed, her Filistinlinin, Filistin davasının arkasında sımsıkı durduğu için Türkiye'ye karşı minnettarlık borcu olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'One minute' çıkışını hiç bir Filistinlinin unutmadığını belirten Kayed, nesilden nesile çocuklarına anlatarak hiç bir zaman unutmayacaklarını kaydetti.
2 yıldır ailecek tatillerini Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde yaptıklarını belirten Kayed, eşi Lydia ile çocukları Muhammed, Âmin ve Zeynep'in Türkiye'de tatil yapmaktan huzur duyduğunu söyledi.
24 yıldır Almanya'da yaşadığını belirten Kayed, "Almanya'da yaşayan Filistinli bir işadamı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız. Erdoğan'ı Almanya'da yaşayan Filistinliler olarak çok seviyoruz. Yaser Arafat'tan sonra dünyada Filistinlilerin sorunu dünya gündemine tek taşıyan lider Erdoğan. Zor zamanımızda Türkiye halkı hep bize sahip çıktı. Biz de Türkiye'ye minnettarlığımızı tatil yaparak ödemeye çalışıyoruz. Avrupa ve İslandinav ülkelerinde yaşayan ve maddi durumu iyi olan Filistinliler, İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Malta ve Portekiz yerine Türkiye'de yapmasını istiyoruz." diye konuştu.
17 yıldır Danimarka'nın Kopenhag şehrinde yaşadığını belirten Filistin asıllı harita mühendisi Ömer Hasan Kohen, 3 yıldır tatilini Antalya'da yaptığını söyledi.
İskandinav ülkelerinde yaşayan Filistinlilerin Türkiye'ye karşı vefa borcunun olduğunu belirten Kohen, Başbakan Erdoğan'ın Filistinlilere verdiği destekten dolayı çok sevdiğini kaydetti.
Türk halkını kendisine çok yakın gördüğü için 3 yıldır tatilini Manavgat'ta yaptığını belirten Kohen, Kopenhag'da yaşayan Filistinliler olarak tatil yapmada tercihlerinin yüzde 95 Türkiye'den yana kullandıklarını ifade etti.
Kohen, "Her Filistinlinin Türkiye'ye karşı teşekkür borcu var. Biz Türkleri çok seviyoruz. Minnettarlığımız tatil yaparak göstermeye çalışıyoruz." diye konuştu.
Berlin Filistin Şiir Evi Müdürü Semir Atiyye de Türkiye'nin Filistin davasına göstermiş olduğunu yakın ilgiden ötürü minnettar olduklarını dile getirdi. Almanya'da yaşayan Filistinlilerin tatillerini Türkiye'den yana yapmalarını istediklerini belirten Atiyye, zaten Avrupa'da yaşayan çoğu Filistinlinin de tatillerini Antalya'da yaptığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz