Avrupa'da yaşayan Suriyeliler: Türkiye-Suriye kardeşliği sonsuza kadar yaşasın

Avrupa ülkelerinde yaşayan Suriyeliler, Türkiye ile Suriye arasında 3 yıl önce başlayan kardeşlik köprüsünün yeniden...

Avrupa ülkelerinde yaşayan Suriyeliler, Türkiye ile Suriye arasında 3 yıl önce başlayan kardeşlik köprüsünün yeniden devam etmesini istiyor.
Avrupa ülkelerinde yaşayan Suriyeli turistler tatil tercihlerini dost ve kardeş ülke bildikleri Türkiye'den yana kullanıyor. Avrupa'da yaşayan Suriyeliler tatillerini Türkiye'den yana kullanmasına rağmen Devlet Başkanı Beşar Esed'in Hama ve Humus gibi şehirlerde kendi halkına silah kullanmasıyla birlikte Anadolu turları sona ermişti.
Almanya'nın Berlin kentinde inşaat mühendisliği yapan Suriye asıllı Muhammed Nettar, ülkesinin son aylarda uluslararası camia karşısında sıkıntılı günler geçirdiğini, bunun kısa sürede sona ermesi için Allah'a dua ettiğini söyledi.
Tatillerini 4 yıldır ailece Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Ilıca beldesinde bir otelde yaptıklarını belirten Nettar, kardeş ülke gördüğü Türkiye ve insanlarını çok sevdiğini ifade etti.
Üç yıl önce büyük ivme kazanan Türkiye-Suriye ilişkilerinin durma noktasına gelmesine çok üzüldüklerini belirten Nettar, ülkesinin dünya gündeminde var olmasının bir önce demokrasiye geçmesi, demokratikleşmesine ve halkın haklı taleplerine cevap vermesine bağlı olduğunu kaydetti.
Nettar, "Türkiye kendi coğrafyasında çok güçlü bir ülke. İki ülke arasında vizeler kalkınca çok sevinmişti. Fakat son aylardaki gerginlik Türkiye-Suriye ilişkilerini negatif etkiledi. Biz Türkiye'yi ağabey ülke olarak görüyoruz. Avrupa'da yaşayan Suriyeliler olarak iki ülke arası dostluk ve kardeşliğin yeniden pekişmesini istiyoruz." diye konuştu.
Belçika Brüksel'de yaşadığını belirten Suriye uyruklu gıda mühendisi Zeyd Avanis ise 3 yıldır tatilini İspanya yerine Türkiye'de yaptığını söyledi.

Reklam
Reklam

"TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ YENİDEN CANLANSIN"
Suriye-Türkiye ilişkilerinin yeniden canlanmasını istediklerini belirten Avanis, iki ülke dostluk ve kardeşliğinin canlı tutulması için sivil toplum kuruluşlarını büyük görevler düştüğünü kaydetti.
Ülkesinin darboğazdan kurtuluşunun yolunun demokratikleşmede Türkiye'yi rol model alması gerektiğinin altını çizen Avanis, Arap baharı hareketleri sonrası 2011 yılında kapalı toplumları yaşama şansının çok zor olduğunu kaydetti. Avanis, "Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte en yakın dostumuzun Türkiye olduğunu düşünüyoruz. Dostluk ve kardeşliğimizin sürmesini istiyoruz." diye konuştu.
Geçen yıl 11 bin 500 Suriyeli turisti Anadolu turuna çıkardıklarını belirten Firdevs Turizm Seyahat Acentesi turist rehberi Fatıma Atiyye, son olaylar sonrası turları sonlandırdıklarını söyledi.
Suriyeli turistlerin Anadolu turuna çıkmayı çok sevdiğini belirten Atiyye, Suriyelilerin genelde Gaziantep, İstanbul, Mardin, Bursa, Şanlıurfa, İzmir ve Antalya gezdiklerini kaydetti.
Suriyelilerin Antalya bölgesinde tatil yapmayı çok sevdiklerini belirten Atiyye, maddi durumu iyi olan Suriyelilerin 11 günlük tatil harcamasının ise 790 euro olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz