Avrupa’daki Kriz Türkiye’ye Yaradı

Yatırım için Türkiye’yi tercih eden yabancı girişimciler, birçok Avrupa ülkelerine göre Türkiye’nin daha güvenli bir...

Yatırım için Türkiye’yi tercih eden yabancı girişimciler, birçok Avrupa ülkelerine göre Türkiye’nin daha güvenli bir liman olduğunu söylüyor.

Almanya menşeili endüstriyel zemin kaplama firması olan Silikan, Bursa’da Türkiye irtibat bürosunu hizmete açtı. Türkiye’ye yaklaşık 20 yıldır dolaylı yollarla işbirliği yaptıklarını ifade eden Silikal firması CEO’su Hubert Weimann, Türkiye’de her türlü yatırım imkanlarının olduğunu, müşterilere daha yakın olmak için ciddi projeler geliştireceklerini dile getirdi. Yaklaşık 60 yıllık geçmişe sahip olan firmanın 41 ülkeye ihracat yaptığını dile getiren Weimann, Türkiye’nin Avrupa’daki birçok ülkeye göre daha avantajlı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Avrupa’da birçok ülkenin krizle boğuştuğunu söyleyen Weimann, “Türkiye bizim için önemli bir pazar. Yatırım için geç kalmadık. Türkiye dünyada yıldızı parlayan ülkelerden birisi. Yatırım imkanları çok iyi. Biz burada uzun vadeli bir yatırım planlıyoruz. Türkiye’nin bizim için ayrı bir yeri var. Artık Alman girişimciler için Türkiye cazip bir ülke. Burada şubeleşmek ve yatırımlarımızı artırmak istiyoruz” dedi.

Silikal Türkiye Satış Müdürü Mehmet Emin Akça ise, artık yabancı yatırımcıların Türkiye’yi yatırım odaklı gördüğünü söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, merkezin açılışını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: