Avrupa'daki rakipler bu hafta ne yaptı?

Türkiye'yi Avrupa Kupaları'nda temsil eden takımlarımızdan yalnızca Kayseri Erciyesspor, geride bıraktığımız haftayı galibiyetle kapatırken, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ise oynadıkları maçlardan beraberlikle ayrıldılar.

UEFA Kupası'nda İsrail'in Maccabi Tel Aviv Takımı'nı eleyerek 1. tura adınız yazdıran ve TFF 1. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor, ligde oynadığı ikinci hafta karşılaşmasında İstanbulspor'u 4-1 mağlup etti haftayı 3 puanla kapadı.

ATLETİCO MADRİD 1 PUANLA YETİNDİ
Erciyesspor'un UEFA Kupası 1. turunda karşılaşacağı İspanyolların güçlü takımı Atletico Madrid ise, İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) ikinci haftasında Real Mallorca'yla karşılaştı. Mallorca'yı kendi sahasında ağırlayan Atletico rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve haftayı 2 puan kaybıyla noktaladı. Madrid ekibi bu sonuçla, 2. maçında ilk puanını aldı ve 20 takımlı La Liga'da 14. sırada yer aldı.

Reklam
Reklam

SİON, LUZERN İLE KARŞILAŞACAK
UEFA Kupası'ndaki bir diğer temsilcimiz Galatasaray ise, Turkcell Süper Lig'deki ilk puan kaybını Vestel Manisaspor karşısında yaşadı. Manisa deplasmanında 1-0 geriye düşen Galatasaray, Ümit Karan ve Hakan Şükür'ün golleriyle öne geçmesine rağmen maç sonunda 2-2'lik beraberliğe engel olamadı. Hırvatistan'ın Slaven takımını her iki maçta da 2-1 yenerek UEFA Kupası'nda 1. tura adını yazdıran Galatasaray'ın bu turda karşılaşacağı İsviçre temsilcisi FC Sion ise, İsviçre Birinci Ligi'ndeki 8. hafta karşılaşmasında bugün deplasmanda FC Luzern'le karşılaşacak.

BEŞİKTAŞ'IN RAKİPLERİ
FC Zürih'i eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan ve A Grubu'nda Liverpool, Marsilya ve Porto'nun rakibi olan Beşiktaş da ezeli rakipleri gibi ligde haftayı beraberlikle kapattı. Süper Lig'in dördüncü haftasında İnönü Stadyumu'nda Kayserispor'u ağırlayan Beşiktaş rakibiyle golsüz berabere kaldı ve tıpkı Galatasaray gibi ligdeki ilk puan kaybını yaşadı. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden İngiliz temsilcisi Liverpool ise Premier Lig'de oynadığı Derby County maçıyla adeta rakiplerine göz dağı verdi.

Reklam
Reklam

İngiliz ekibi Anfield Road'da ağırladığı rakibini adeta gol yağmuruna tutarak maçı 6-0 kazandı ve Premier Lig'de haftanın en farklı skoruna imzasını attı. Liverpool bu sonuçla Premier Lig'de 4 maç sonunda 10 puanla zirveye yerleşirken, Derby County ise ligin dibine demirledi. Beşiktaş'ın ilk maçta deplasmanda karşılaşacağı Fransız ekibi Marsilya ise, Ligue 1'deki 7. maçında Paris Saint Germain'le (PSG) deplasmanda karşılaştı. Marsilya rakibiyle 1-1 berabere kalarak haftayı
1 puanla kapatırken, 7 maç sonunda topladığı 7 puanla, 20 takımlı ligde 15. sırada yer aldı. Beşiktaş'ın A Grubu'ndaki son rakibi Portekiz Şampiyonu Porto ise deplasmanda karşılaştığı Uniao Leiria'yı 3-0 gibi net bir skorla devirerek, ligde 3. hafta sonunda 3. galibiyetini aldı ve averajla ikinci sırada kaldı.

FENERBAHÇE'NİN RAKİPLERİ
Belçika Şampiyonu Anderlecht'i her iki maç sonunda da eleyerek Şampiyonlar Ligi'ne yükselen ve G Grubu'nda; Inter, CSKA Moskova ve PSV Eindhoven'ın rakibi olan Fenerbahçe de Süper Lig'de haftanın beraberlik modasına uyan büyüklerinden oldu. Gençlerbirliği OFTAŞ'la deplasmanda karşılaşan Sarı-lacivertliler, Alex'in golüyle 1-0 öne geçmelerine karşın Sterjovski'nin golüne engel olamadı ve haftayı 2 puan kaybıyla noktaladı.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ilk maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırlayacağı İtalya Şampiyonu Inter, Serie A'nın ikinci haftasında Empoli'nin konuğu oldu. İlk hafta 2 puan kaybederek lige başlayan Inter, ligin ikinci haftasında Zlatan İbrahimoviç'in golleriyle Empoli'yi 2-0 yendi ve ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Inter bu sonuçla puanını 4'e yükseltti ve 4. sıraya yükseldi.

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki bir başka rakibi Hollanda Şampiyonu PSV Eindhoven ise, 3. haftası geride kalan Hollanda Birinci Ligi'nd eilk puan kaybını yaşadı. Ligde ilk iki maçını kazanan PSV, 3. hafta konuk olduğu Twente'yle 0-0 berabere kaldı ve 2 puan kaybetti. PSV bu sonuçla, 9 puanlı lider Feyenoord'un iki puan gerisinde 4. sırada yer buldu.

G Grubu'nda Fenerbahçe'nin son rakibi olan Rusya temsilcisi CSKA Moskova 23. hafta karşılaşmasında Spartak Moskova'nın konuğu oldu. Karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sonuçlanırken, CSKA bu sonuçla Rusya Ligi'nde lider Spartak Moskova'nın 8 puan gerisinde 5. sırada yer aldı.

Reklam
Reklam