"Avrupa'daki Şirketler Için En Güvenilir Ülke Türkiye"

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, Avrupa'daki şirketler için en güvenilir ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi.

GAZİANTEP - Güneydoğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut İşsever, Avrupa'daki şirketler için en güvenilir ülkenin Türkiye olduğunu bildirdi. İşsever, yaptığı açıklamada, Avrupa'nın sanayiden uzaklaştığını ve mevcut sanayi kuruluşlarını taşıyacak güvenli partner arayışında olduğunu anımsattı. Güvenli partnerin de Türk girişimcisi olduğuna dikkati çeken İşsever, KOBİ'lerin gözünü Avrupa'ya çevirmesi gerektiğini ifade etti. Türk şirketlerinin ve girişimcilerinin başta Avrupa ve Afrika olmak üzere yurt dışındaki fırsatları iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan İşsever, "Avrupa'daki şirketler için en güvenli ülke Türkiye'dir" dedi. Firmaların Afrika'yı önemsemesi ve "kazan kazan" anlayışıyla hareket etmemesi gerektiğini belirten İşsever, şunları kaydetti: "Türk şirketlerinin yurt dışında yatırım yapması Türk ekonomisinin daha da güçlenmesi anlamına gelmektedir. Bundan dolayı Afrika ülkelerinin sunduğu fırsatların da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü günümüzde Afrika kıtası tam anlamıyla yükselen bir değer. Ülkeler büyüyor, gelirleri artıyor ama üretimleri çok az. Türkiye'deki şirketler ve girişimciler ister mal satmaya gitsinler, isterse yatırım yapmaya ama bu kıtadaki fırsatları mutlaka değerlendirsinler. Global sistemin parçası olmak için global oyuncu olmaya mecburuz. Bu nedenle mutlaka yurt dışındaki yatırım fırsatlarını değerlendirmeliyiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: