Avrupalı Eğitim Uzmanları Mersin’de

Avrupa Birliği (AB) Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında Avrupalı eğitim uzmanlarından oluşan 15 kişilik bir heyet,...

Avrupa Birliği (AB) Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında Avrupalı eğitim uzmanlarından oluşan 15 kişilik bir heyet, Mersin’de okullar ve çeşitli kurumları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunacak.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AB Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında “Valuable Contributions of Partnerships to Education” isimli çalışma ziyaretine ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda, Merkez Ajansı CEDEFOP’a başvuru yaparak katılımı onaylanan ve AB üyesi ülkelerden Mersin’e gelen 15 kişilik heyet, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül’ü makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Ziyarette konuşan Gül, Mersin’deki tüm örgün ve yaygın eğitimi yürüten ve denetleyen kurum olarak eğitim alanında başarılı işbirliklerinin altını çizmeyi ve hayat boyu öğrenmeye aktif katılımı sağlayacak ortamları desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.

Aralarında eğitim uzman ve yöneticilerinin de bulunduğu konuklar ise Mersin’e yaptıkları çalışma ziyaretinde, başta mesleki eğitim olmak üzere mevcut genel ve mesleki eğitimin durumunu, yapılan işbirlikleri ve yapısını, eğitime olan katkıları ile başarılı uygulamaları yerinde incelemek niyetinde olduklarını kaydettiler.

Heyetin 5 gün sürecek programında okul, kurum ziyaretleri ve kültürel aktiviteler yer alıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar ve projeler yürüten kurumlar ile bağlı okullarda uygulamaları yerinde görecek olan heyet, ayrıca bilgi alışverişi yapmak amacıyla da ziyaretlerde bulunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: