Avrupalı Gençler Konya'da Doğayı Keşfedecek

Konya, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)'nin "Doğayı Keşfet" adlı gençlik...

Konya, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)'nin "Doğayı Keşfet" adlı gençlik değişim projesi kapsamında beş ülkenin gençlerini misafir edecek. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, kendilerinin de iştirakçi olduğu programla Konya'ya gelen yabancı gençleri kahvaltıda ağırladı. Litvanya, Letonya, Portekiz, Bulgaristan ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen gençlerin 1 Temmuz 2012'ye kadar misafir olacağını belirten Başkan Kalaycı, "Ülkelerinize döndüğünüzde, Türkiye'nin gönüllü kültür elçileri olacaksınız ve dünyaya barış mesajları vereceksiniz." dedi.

Reklam
Reklam

Meram Belediyesi ile birlikte daha önce de AB destekli projelere imza attıklarını belirten Grup Anadolu Kartalı Basın Sözcüsü Tansu Arık ise, "Sorumluluk sahibi gençler olarak, bize emanet edilen dünyamızın daha rahat nefes alabilmesini sağlayabilmek ve toplumu bir nebze olsun bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu projeyle özellikle çevre bilinci aşılamak amacındayız. Bu fikri yaygınlaştırmak için Meram Belediyesi ile birlikte çevre temizliği, projedeki her kişi adına fidan dikilmesi gibi ortak faaliyetlerimiz olacak." şeklinde konuştu.

"Doğayı Keşfet" projesi Avrupa Birliği Bakanlığı ile AB Ulusal Ajans tarafından yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında, Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle uygulanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: