Avrupalı Heyetten Yaşar’a Ziyaret

Avrupa Birliği’nin en önemli projelerinden biri olan Comanius ile Ankara’ya gelen Slovak, Polonyalı, İspanyol ve...

Avrupa Birliği’nin en önemli projelerinden biri olan Comanius ile Ankara’ya gelen Slovak, Polonyalı, İspanyol ve Fransız öğrenciler ve öğretmenler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti. Türk ve Avrupalı öğrencileri bir arada gören Yaşar, “Dünyada barışın sağlanması için ülkeler arası iletişimin sağlanması ve çocukların birbirlerini ve kültürlerini tanıması önemlidir” dedi.

Polonya’nın koordinatörlüğünü yaptığı ülkelerin son 200 yılına adını yazdıran yazar, şair, sanatçı ve müzisyenlerin tanıtıldığı “200 Yıla Yolculuk” projesine Ankara’dan Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu katıldı. Ülkemizden Nobel Ödüllü Yazar Orhan Pamuk’un tanıtıldığı projede yer alan öğretmen ve öğrenciler Slovakya, Polonya, İspanya ve Fransa’dan gelen misafirleri ile Yaşar’ı ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Yenimahalle’den bir okulun böyle bir projede yer almasından duyduğu mutluluğu dile getiren Yaşar, bu projenin kültürlerin tanınmasındaki önemine dikkat çekti. Yaşar, kültür adına hizmet vermiş şairlerin, sanatçıların gelecek kuşaklara taşınması adına güzel bir proje olduğunu belirterek "Öte yandan barış ve kardeşlik adına önemli bir proje. Çünkü kültür ve sanat ile ilgilenen toplumlar barışı sever” dedi. Farklı ülkelerin çocuklarının bu tür projelerle bir araya gelerek birbirlerini tanıma fırsatı yakaladığını belirten Yaşar, şöyle konuştu: “Farklı kültürel ve tarihi değerlere sahip olan nesillerin bir araya gelmesi aslında hepimizin arzu ettiği barış ortamı için önemli bir adım. Ben de insanların birbirini severek, hiçbir art niyet gözetmeden barış içinde yaşamaları için sosyal demokrat bir politikacı olarak elimden geleni yapıyorum.“ Misafirlerine YENİMEK kursiyerlerinin el emekleri ile yaptıkları vazoları hediye eden Yaşar’a, yabancı konukları da ülkelerinin sembolü olan hediyeler verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: