Avrupalı öğrenciler Aydın'da

Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin AB eğitim programları kapsamında proje ortağı olduğu "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" konulu projede,

Aydın Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin AB eğitim programları kapsamında proje ortağı olduğu "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" konulu projede, Almanya, Hollanda ve Norveç'ten gelen öğrenciler Germencik'te incelemelerde bulundu.

Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Moran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB eğitim programları kapsamında 2010 yılından itibaren "Yenilenebilir Enerji Kaynakları" konulu projeyi Almanya, Hollanda ve Norveç'ten okulların ortaklığında yürüttüklerini belirtti.

Reklam
Reklam

İlk ayağı Almanya'da güneş enerjisi alanında düzenlenen inceleme gezisi ile gerçekleştirilen projede okullarının da güneş enerjisi kullanılarak sıcak su elde edilmesi konusunda sorumluluk üstlendiğini ifade eden Morgan, şunları kaydetti:

"Proje ortaklarımızla Aydın'da 1 hafta süreyle çalışma yürüteceğiz. Toplam 51 kişi bu projede görev alıyor. Buradaki amacımız, yenilenebilir enerji kaynakları en etkin şekilde kullanabilmek. 2012-2013 yılının eğitim ve öğretimin başlamasıyla okulumuzda yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili bir bölüm açacağız. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Çocuklarımıza da iş kapıları açılacak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: