Avrupalı Öğrenciler Fabrikada Yer Fıstığı Ayıkladı

OSMANİYE (AA) - Avrupa Birliği projesi kapsamında Osmaniye’ye gelen Avrupalı öğrenci ve öğretmenler, yer fıstığı fabrikasında ayıklama işleminde çalıştı.

Avrupa Birliği projesi kapsamında Osmaniye’ye gelen Avrupalı öğrenci ve öğretmenler, yer fıstığı fabrikasında ayıklama işleminde çalıştı. "Avrupa'nın Uyuyan Güzelliklerini Uyandırma Projesi" kapsamında kenti gezen Slovenya, Almanya ve Polonyalı 30 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu, fıstık fabrikasını ziyaret etti. Fabrikayı gezen ve yetkililerinden yer fıstığının işlenmesi hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra bir süre ayıklama makinesinde yer fıstığı seçti. Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Hasan Erdinç Alper, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı konuklara yönelik bir haftalık gezi programı düzenlendiğini, bu kapsamda fıstık fabrikasının ziyaret edildiğini söyledi. Yabancı misafirlerin kentte iyi ağırlandığını ifade eden Alper, şunları kaydetti: “Değişik ülkelerden bir araya getirdiğimiz öğrenci ve öğretmenlerin, birbirleriyle kültür alışverişinde bulunmasını sağlamak, geleneksel el sanatlarını tanıyarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu proje, Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, işbirliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerimizin kişisel gelişimleri için çok büyük bir fırsat. Kentte gittiğimiz her yerde bizlerle yakından ilgileniyorlar. Fıstık fabrikasında da fıstık ayıklayan yabancı öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlerinden okunuyor. Misafirlerimiz, çalışan kadınları görünce şaşırdıklarını ifade ediyor." Alper, gezi programı kapsamında Karatepe Kilim Kooperatifi ve Kastabala Kalesi'nin ziyaret edileceğini, Mersin ve Hatay'da da etkinlikler planlandığı kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: