Avrupalı Öğrenciler Kula’ya Hayran Kaldı

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) Eylem 1+1 programı kapsamında,...

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) Eylem 1+1 programı kapsamında, Manisa Sosyal Bilimler Lisesi tarafından yürütülen "Büyük Annem Bilir" projesinin yabancı misafirleri, Kula'ya hayran kaldı. Avrapa Birliği katkılarıyla 5 ülkeden (Slovenya Litvanya, Slovakya Romanya ve Bulgaristan) gelen öğrenci ve öğretmenler, Kula evlerini gezdi.

Kula Belediyesi ek binasın toplantı salonunda öğrencileri ağırlayan Belediye Başkanı Selim Aşkın, ilçe hakkında konuklara bilgi verdi. Aşkın, "Kula, kültürel özellikleri ile zengin bir ilçemizdir. Sizler, ilçemizi gezip ülkenize döndüğünüzde anlatarak, tanıtım elçimiz olacaksınız. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler daha sonra, ilçenin tarihi, kültürel miraslarının bulunduğu Kula evleri ile peribacaları ve turistlik yerlerini gezdiler.

Geziye katılan Litvanyalı 12. sınıf öğrencisi Mikas Armanocvicus, Kula'ya hayran kaldıklarını ve burada anlatacak çok şey gördüğünü dile getirdi. Ayrıca, kendilerini ağırlayan Manisa Sosyal Bilimler Lisesi ile Kula Belediyesi'ne de teşekkkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: