Avrupalı Türkler geziye Pursaklar’dan başladı

Almanya’daki Türk öğrencilerin Türkiye gezisi Pursaklar’dan başladı. Pursaklar Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile 42 öğrenci...

Almanya’daki Türk öğrencilerin Türkiye gezisi Pursaklar’dan başladı. Pursaklar Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüs ile 42 öğrenci Türkiye gezisine çıktı.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Almanya Kuzey Ren Westfalya eyaleti ortaöğretim gençliği 2012 Türkiye gezisi otobüsü Pursaklar’dan hareket etti.

UETD Dortmund İl Başkanı Yüksek Mimar ve Şehir Planlama Mühendisi Mustafa Burç ve UHTD Ahlend Başkanı Adem Türkoğlu organizatörlüğünde 42 öğrenci ile velileri Türkiye gezisine Pursaklar’dan başladı.

Reklam
Reklam

Türkiye gezisine Ankara’dan başlayan grup, sabah saatlerinde Pursaklar’dan hareket ederek birçok şehri gezmeye başladı. Pursaklar’dan hareket etmeden önce gezi hakkında bilgi veren Mustafa Burç, sürekli Türkiye’ye geldiğini belirterek Ankara’nın çok değiştiğini ve ulaşımın kolaylaştığını söyledi.

Pursaklar Belediyesi’nin kendilerine göstermiş olduğu misafirperverliği ve Türkiye’nin güzelliklerini Almanya’dan gelen öğrencilere tanıtma fırsatını elde ettiklerini belirten Burç, “Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’e çok teşekkür ediyoruz. Pursaklar çocuklarımızın gönlünde hep yaşayacak.” dedi.

Mustafa Burç, Ankara izlenimlerini şöyle aktardı: “Geziye 42 öğrenci katılıyor. İlk önce Ankara’da Anıtkabir, Taceddin Dergâhı, Ankara Kalesi, Kocatepe Camii, Hacı Bayram Veli Camii, AK Parti Genel Merkezi gezdik. Mehmet Akif’i çocuklara anlattık. Çocuklarımız için bu gezi unutulmaz olacaktır. Ankara çok değişmiş ve gelişmiş. Öğrenciler buraları çok sevdi. Özellikle Pursaklar Belediyesi’nin bu jestini hiç unutmayacağız. Çocuklarımız hayatta oldukça Pursaklar da onların gönlünde hep yaşayacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: