Avrupalılar, Kayseri’de şifa bulacak

Alman Hastaneleri Enstitüsü, Kayseri’deki Dünya Hastanesi akredite etti. Bu akrediteyle birlikte Avrupa’daki sağlık sigorta şirketleri,...

Alman Hastaneleri Enstitüsü, Kayseri’deki Dünya Hastanesi akredite etti. Bu akrediteyle birlikte Avrupa’daki sağlık sigorta şirketleri, hastaların Kayseri’ye gelerek tedavi olmalarını sağlayacak. Aynı zamanda hastaların tatil yapma imkanı olacak. Bu tercihin yapılmasında ise hastanede sunulan kaliteli hizmet ve Avrupa’daki sağlık hizmetlerindeki fiyatlarından daha cazip fiyatlarda hizmet sunulması gösterildi.
Kayseri Dünya Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Bedir, Alman Hastaneleri Enstitüsü ile uzun zamandır yapılan görüşmeler ve hastanede yapılan incelemeler sonucunda akredite edildiklerini belirtti. Erol Bedir, bu akredite ile birlikte Almanya ve bazı Avrupa Birliği ülkelerindeki sağlık sigorta şirketlerinin hastaları Kayseri’ye göndererek tedavi hizmetleri almasını sağlayacağını ifade etti. Bedir, hastanelerinin sağlık hizmeti yönünden beğenildiğini ve kaliteli olduğu yönünde değerlendirme yapıldığını söyledi. Alman Hastaneleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Udo Jansen, enstitünün 60 yıl önce kurulduğunu belirtti. Almanya Hastaneleri Federasyonu’nun sigorta şirketlerinin en üst düzey kuruluşu olduğunu ifade etti. Bu çatı altında 2 binden fazla kliniğin temsil edildiğini anlattı. Jansen, bu doğrultuda Kayseri’de Dünya Hastanesi ile yaptıkları görüşmelerde sağlık hizmeti ve fiziki alt yapının incelendiğini hatırlatarak, "Buradaki hizmet, binanın fiziki alt yapısı ve sağlık alanındaki cihazların donanımı Almanya’daki hastanelerle aynı. Alman hastanelerindeki hizmet kalitesi tartılmaz olduğunu herkes biliyor. O nedenle buradaki hizmetin aynı kalitede olduğunu söyleyebiliriz." dedi.
Almanya Emekli Sandıkları Temsilcisi Prof. Dr. Herbert Mrodzeck, Kayseri’de sağlık hizmetinin verilmesi konusunda Dünya Hastanesi ile birlikte çalışacaklarını ifade etti. Buradaki incelemelerden olumlu sonuç çıktığını söyledi.
Dünya Hastanesi partnerlerinden Stephani Harant, Kayseri’yi tercih ettikleri için yanılmadıklarını belirterek, "Burada kaliteli bir sağlık hizmeti veren hastane var. Burada sadece Kayseri ve Türkiye’ye değil Almanya’dan da gelecek hastalara hizmet verecek olması önemlidir." dedi.
Harant, Alman Hastaneleri Enstitüsü tarafından hazırlanan akredite belgesini Dr. Erol Bedir’e verdi. Bedir, bu belge kadar Kayseri’ye gelecek ilk kafilenin sağlık hizmeti alarak mutlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz