Avrupalılar'la akrabayız

GAZİANTEP (İHA) - Türkiye'nin AB üyeliği konusunda önemli kararların alınacağı 17 Aralık tarihine az bir zaman kala, Türkler'le Avrupalılar'ın akraba olduğu genetik araştırmalarla ispatlandı.

ABD ve İngiltere'de uzun yıllar genetik üzerine bilimsel çalışmalar yapan ve iki ülke üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak bulunan Prof. Dr. Ahmet Arslan, genetik çalışmalarını Türkiye'de sürdürmeye karar verdi. Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Ahmet Arslan, 3 yıldır genetik üzerine ciddi araştırmalar yaptı. Konya'dan alınan 129 kan örneğini, bazı Avrupa ülkelerindeki kan örnekleriyle karşılaştıran Arslan, Türkler'le Avrupalılar'ın arasında kan bağı bulunduğunu ortaya çıkardı.

Reklam
Reklam

Prof. Dr. Ahmet Arslan, çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Konya'dan alınan kan örnekleri ile Avrupa'daki bazı insanların kan örneklerini karşılaştırarak yüzdesini taradık. İtalya, Yunanistan, Danimarka, İspanya, Portekiz Ukrayna, Macaristan, Polonya ve Litvanya gibi ülkelerden alınan kan örnekleri ile bu ülke halklarının Türkler'le akrabalıkları bulunduğunu tespit ettik. Avrupalılar'ın yüzde 12 ile yüzde 70 oranında, Konya'dan alınan kan etiketini taşıdığını belirledik. En yüksek oran İspanya, Portekiz, Polanya, Danimarka, Macaristan ve Litvanya'dan elde edilen kan etiketlerinde görüldü."

GAZÜ Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Ahmet Arslan, çalışmaların neticelerinin Türkiye ve Avrupa'daki uluslararası ilgili kuruluşlara iletildiğini, uluslararası bir proje için çalışma başlattıklarını kaydetti. Prof. Dr. Arslan, yaptıkları araştırmanın Türk ve Avrupa ülkelerindeki üniversitelerin de ortak bir çalışmasıyla genişletilebileceğini ifade ederek, bu konuda Avrupa'daki birçok üniversiteyle temaslarının olduğunu dile getirdi. Arslan, benzer araştırmaların yapılması için Anadolu Medeniyetleri Enstitüsü'nün kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Reklam
Reklam

Arslan'ın, Hazreti İbrahim'in ve Yahudiler'in Azeri, Ermeni ve Kürtler'in de Türk soyundan geldiğine dair çalışmalar yürüttüğü öğrenildi.