Avrupa’nın devi, Türkiye’deki ilk mağazasını Diyarbakır’da açtı

Sahip olduğu 3 bin 500 mağaza ile Avrupa’nın en büyük spor perakende mağazası zincirine sahip...

Sahip olduğu 3 bin 500 mağaza ile Avrupa’nın en büyük spor perakende mağazası zincirine sahip Sport 2000 İnternational GMBH, Türkiye’deki ilk mağazasını Diyarbakır’da açtı. 25 ülkede faaliyet gösteren dev firma, Diyarbakır’ın en büyük alışveriş merkezi Ninova Park’taki mağazasını görkemli bir törenle hizmete soktu.

Mağazanın açılışına katılan Sport 2000 İnternational Ceo’su Wolfgung Schnettbüget, açılışa katılanlara büyük sürpriz yaparak Türkçe konuştu. Türkiye’ye geleceği için bir haftadan bu yana Türkçe öğrenmeye çalıştığı öğrenilen Schnetbüget’in iyi derecede Türkçe konuşması açılışa katılanlar tarafından alkışlandı. Schnettbüget, Türkiye’ye ilk mağazayı açmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye’de ve Diyarbakır’da olmaktan dolayı çok mutluyum. İlk mağazamız hayırlı olsun." dedi.

Reklam
Reklam

Ninova Park’taki açılışa Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, çeşitli kamu kurum yöneticileri, iş adamları ve esnaflar katıldı. Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran da, Alman firmanın ilk mağazasını Diyarbakır’da açmasının kendileri açısından büyük mutluluk olduğunu ifade etti. Dalkıran, diğer büyük firmaları da Diyarbakır’a davet etti. Yapılan konuşmaların ardından mağazanın açılışı yapıldı. Kurdelenin kesilmesinin ardından davetler mağazayı gezdi. Alman Ceo Wolfgung Schnettbüget ile Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, mağaza içerisinde bulunan potaya basket atışı yaptı. Vali Yardımcısı Dalkıran, rakibine 4-1’lik üstünlük sağladı. Açılış verilen kokteylle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: